Wedstrijd | Design with a heart

  • Groepsfoto winnaars 2015
    De winnaars van Design with a Heart 2015. © Olivier Papegnies - Collectif Huma / Handicap International

Onze jaarlijkse wedstrijd Design with a Heart beloont slimme uitvindingen die het dagelijkse leven van mensen met een handicap of ouderen verbeteren.

Zich verplaatsen, iets oprapen, kleren aantrekken: voor iemand met een fysieke, zintuiglijke of mentale beperking zijn dagelijkse handelingen niet zo vanzelfsprekend. Er zijn heel wat hulpmiddelen op de markt, maar die zijn dikwijls duur of niet aangepast aan persoonlijke behoeftes. Daarom daagt Handicap International je uit om een origineel hulpmiddel uit te vinden. Een volleerd Einstein hoef je niet te zijn: het zijn vaak eenvoudige en goedkope trucjes die een praktische oplossing bieden!

Deelname 2015

2.500 euro aan prijzen te winnen

Als een van de vijf winnaars van Design with a Heart ontvang je een waardebon van 500 euro bij Brico. Daarbovenop krijg je een jaarabonnement op Dobbit Magazine cadeau en andere leuke sponsorgeschenken.

Dankzij onze wedstrijd krijgen de uitvindingen ook een hele hoop aandacht bij het grote publiek. Als bedenker kun je dus vele anderen helpen door hen met je uitvinding te inspireren.

Doe mee

Stuur ons je uitvinding op vóór 15 juni 2016 via het online deelnameformulier, per mail (Nicole.Luyckx@handicap.be) of per post (Handicap International t.a.v. Nicole Luyckx, Gewijde-Boomstraat 44 bus 1, 1050 Brussel) volgens de richtlijnen van het wedstrijdreglement.

Geef ons zeker mee:

  • wie je uitvinding kan gebruiken en hoe
  • hoe je op het idee bent gekomen
  • welke materiaal je gebruikt hebt en bijhorend kostenplaatje
  • een plannetje van je uitvinding
  • enkele foto's van goede kwaliteit
  • je contactgegevens

1 wedstrijd, 5 kansen om te winnen

Een gespecialiseerde jury met kinesisten, ergotherapeuten en specialisten op het vlak van handicaps neemt alle inzendingen onder de loep en kiest er de drie beste inzendingen uit. Nieuw sinds 2016 is dat ook het publiek zijn stem kan uitbrengen van 24 juli t.e.m. 7 augustus en zo de beste onder jullie briljante uitvindingen bekroont met een publieksprijs.

Verder is er een speciale wedstrijdcategorie voor scholen (technische scholen, ergotherapie, design, ingenieurs) waarin de beste inzending van (een) student(en) wordt beloond.