Al negen maanden onderweg

Een breed lachende Ludo
© Ludo Linden
Ludo en zijn fiets
© Ludo Linden
Ludo en zijn vierenzeventigjarige moeder
© Ludo Linden

Herinner je je Ludo Linden nog? Hij is het die op 2 april op de fiets de wijde wereld introk. En weet je nog wat er zo bijzonder is aan zijn onderneming? Ludo zal zo’n vier jaar fietsen ... met een prothese. Al fietsend steunt hij de projecten van Handicap International.

Intussen is Ludo uit het Limburgse Hechtel al negen maanden onderweg. Op dit moment fietst hij doorheen Dubai, Abu Dhabi en Oman.

Zijn tocht begon vanuit België en Nederland naar Duitsland. Ludo vertrok niet alleen. Zijn vierenzeventigjarige moeder fietste even mee! Daarna zette Ludo koers richting Oostenrijk. Zijn eerste grote uitdaging:  de Oostenrijkse bergen op fietsen. Mensen op straat met boeiende levensverhalen moedigden hem aan en andere fietsers gaven hem tips.

Lift in bulldozer

Vervolgens ging Ludo naar het ‘oogverblindend mooie’ Italië, naar Griekenland, Turkije en Iran. In Turkije zag hij even zijn fietsvrienden Marc en Carine terug en kreeg hij een lift in een bulldozer. En in Iran werd hij verrast door de natuur en kreeg hij van overal lekkere thee aangeboden.

Met deze reis is Ludo niet aan zijn proefstuk toe. Hij fietste in 2005 al drie maanden door Nieuw-Zeeland. Waarom hij nu deze vierjarige tocht heeft ondernomen? ‘Mijn vriend Stani, die al elf jaar in Bali woont, heeft me al meermaals gevraagd om hem te bezoeken. Ik zei hem altijd dat als ik ooit kwam, dat met de fiets zou zijn. Nu voel ik me klaar om aan dat avontuur te beginnen’, vertelde Ludo bij zijn vertrek.

Dankjewel Ludo

Ludo is van plan om de projecten van Handicap International te bezoeken in onder andere Cambodja, Laos en Vietnam. Mensen die zijn onderneming willen sponsoren, roept hij op om een gift te schenken aan Handicap International. Ludo, die sinds zijn motorongeval 28 jaar geleden aan zijn linkerbeen een amputatie onderging, wil zo de projecten van Handicap International steunen. Maar bovenal wil hij tonen dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn. ‘Ook met een handicap kan je je dromen en je passie in het leven waarmaken’, aldus Ludo.

De teams van Handicap International wensen Ludo alvast een prettig eindejaar en een fantastisch 2012 met nog heel wat boeiende fietservaringen! En bij deze willen we Ludo en iedereen die Ludo heeft gesponsord bedanken voor hun steun aan Handicap International!

Klik hier om Ludo’s blog te lezen en zijn foto’s te bekijken.

Ludo en de projecten van Handicap International steunen kan nog steeds!

Handicap International - Bank van de Post - 1000 Brussel
IBAN-code: BE80 0000 0000 7777 - Mededeling : LUDO LINDEN
Betaling vanuit het buitenland
swift code/BIC: BPOTBEB1

Je kan ook een gift doen via de website van Handicap International