Fototentoonstelling Welcome to Life in Halle

Expo Welcome to Life in Halle
Meisje met hersenverlamming
© Bieke Depoorter

Na een doortocht in Brussel, Luik, Brugge, en Sint-Niklaas, trekt de fototentoonstelling Welcome to Life voor de Wereldmaand naar Halle. Je kan de tentoonstelling van 31 oktober tot 26 november bezoeken op het Stationsplein.

Drie Belgische fotografes bezochten wereldwijd mama’s en hun kinderen: Layla Aerts in Cambodja en Vietnam, Bieke Depoorter in Mali en Katrijn Van Giel in België. Waar ook ter wereld, alle mama’s hebben dezelfde vragen. Zal mijn zwangerschap goed verlopen?’ Zal mijn kindje gezond zijn?

Welcome to Life toont hoe mama’s hun zwangerschap en de geboorte van hun baby beleven. En hoe hun kind opgroeit, met vallen en opstaan.

Meestal is de komst van een kindje een moment van intense vreugde, maar dat kan ook omslaan in angst. In ontwikkelingslanden sterven nog steeds heel veel vrouwen tijdens of na de bevalling. Anderen houden er problemen aan over, die tot handicaps kunnen leiden. Slechte bevallingsomstandigheden en een gebrek aan een goede opvolging tijdens de zwangerschap veroorzaken kindersterfte en handicaps. Terwijl veel oorzaken van moeder- en kindersterfte en van handicaps perfect te vermijden zijn.

Er is hoop, er zijn oplossingen, dat is de boodschap die Handicap International wil meegeven.

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

De tentoonstelling is te vinden op het Stationsplein. Meer info en getuigenissen vind je op www.welcometolife.be. De fototentoonstelling komt naar Halle in het kader van de Wereldmaand. Het programma van de Wereldmaand vind je hier: www.novemberwereldmaand.be.