Fototentoonstelling Welcome to Life in Sint-Niklaas

Pas bevallen mama met gezin in Mali
Familie in Mali. © Bieke Depoorter

Na een doortocht in het Brusselse Warandepark in mei 2012, in Luik in maart en in juni in Brugge, is de fototentoonstelling Welcome to Life van 4 tot 24 september te zien in Sint-Niklaas.

Drie Belgische fotografes bezochten wereldwijd mama’s en hun kinderen: Layla Aerts in Cambodja en Vietnam, Bieke Depoorter in Mali en Katrijn Van Giel in België. Waar ook ter wereld, alle mama’s hebben dezelfde vragen. Zal mijn zwangerschap goed verlopen?’ Zal mijn kindje gezond zijn?

Welcome to Life toont hoe mama’s hun zwangerschap en de geboorte van hun baby beleven. En hoe hun kind opgroeit, met vallen en opstaan.

Meestal is de komst van een kindje een moment van intense vreugde, maar dat kan ook omslaan in angst. In ontwikkelingslanden sterven nog steeds heel veel vrouwen tijdens of na de bevalling. Anderen houden er problemen aan over, die tot handicaps kunnen leiden. Slechte bevallingsomstandigheden en een gebrek aan een goede opvolging tijdens de zwangerschap veroorzaken kindersterfte en handicaps. Terwijl veel oorzaken van moeder- en kindersterfte en van handicaps perfect te vermijden zijn.

Er is hoop, er zijn oplossingen, dat is de boodschap die Handicap International wil meegeven.

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Dienst Internationale Samenwerking in Sint-Niklaas.

De tentoonstelling vind je op het stationsplein in Sint-Niklaas. Meer info over de tentoonstelling vind je op www.welcometolife.be.