Gehandicapte zwemmer Philippe Croizon maakt oversteek tussen Afrika en Azië

foto van philippe croizon
foto van philippe croizon wanneer hij de kust bereikt

Philippe Croizon en Arnaud Chassery slaagden erin om de tweede etappe van hun zwemuitdaging tot een goed einde te brengen... Na een geslaagde oversteek tussen Oceanië en Azië, reisden Croizon en Chassery naar Egypte, om er de Rode Zee over te zwemmen - van het Afrikaanse naar het Aziatische continent. Een tocht van 25 kilometer, die het duo aflegde in iets meer dan vijf uur.

Philippe Croizon, zwemmer met een handicap aan de ledematen, ging samen met zijn vriend Arnaud Chassery een ongelooflijke uitdaging aan: al zwemmend de vijf continenten verbinden via vier uitzonderlijke zwemprestaties. Een waanzinnige sportieve prestatie. "Met onze uitdaging willen we een duidelijk signaal geven: een valide én een gehandicapte zwemmer die samen moeilijke omstandigheden kunnen overwinnen," vertelt Philippe Croizon. "Met deze uitdaging bouwen we bruggen tussen continenten, maar ook tussen valide en gehandicapte mensen."

Na de eerste doorsteek tussen Oceanië en Azië staan beide avonturiers voor een volgende hoofdstuk in hun uitzonderlijke verhaal: de oversteek tussen Europa en Afrika, via de Straat van Gibraltar. In augustus zwemt het duo tenslotte via de Beringstraat van Amerika naar Azië.

Bekijk het foto-album van de jongste zwemprestatie in de Rode Zee.

Volg de zwemuitdaging via de website of de Facebook-pagina van Philippe Croizon en Arnaud Chassery.