Al fietsend op de radio? Dat is ‘Le beau vélo’!

Affiche van Le Beau vélo de RaVel
Kubus van de expo Scars of War in Ploegsteert, Plugstreet museum op achtergrond

Op 5 juli verkende Handicap International samen met radioshow ‘Le beau vélo de RAVeL’ de streek rond Komen in exact 31,4 wonderschone kilometer. Bekijk hier de beelden!

In de zomermaanden nodigt radiozender Vivacité elke zaterdag wandel- en fietsliefhebbers uit om mee op vadrouille te gaan langsheen de mooiste plekjes van Wallonië en Brussel. De etappe op zaterdag 5 juli trok door Komen en stond volledig in het teken van Handicap International.

In beeld

Frédérique Thiebaut, verantwoordelijke voor de etappe op 5 juli, beschrijft het parcours: "Het startpunt is het plein aan de achterkant van het sportcomplex en het Museum van de Lintweverij (het Dumontstadium) in Komen. Vandaar vertrekken we naar Neerwaasten en Waasten. De weg zet zich vervolgens verder richting Ploegsteert en passeert langs de grote oorlogsmonumenten, zoals de Ploegsteert Mémorial en het Plugstreet 14-18 museum. Op de terugweg naar Komen kronkelt de tocht door Le Gheer en langsheen de Leie".

Deze mooie tocht leverde de volgende beelden op.

Prettig pauzeren

Le beau vélo de RAVeL dompelde tijdens de Komen-etappe onder in het verleden van ’14-’18, maar de link naar het heden was met de fototentoonstelling Scars of War niet veraf. De foto-expo van Handicap International, die tijdens een rustpauze kon worden bezocht, legde het verband tussen de actuele conflicten in de wereld, waar landmijnen en clusterbommen worden gebruikt, en de impact van niet-ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. De openluchttentoonstelling toonde op grote, verlichte kubussen de littekens van oorlog via beelden van toen en van nu, van hier en van ver weg. Achter de lens stonden topfotografen Tim Dirven, Gaël Turine en John Vinck.

Ook stond een team van Handicap International paraat om de aanwezige kinderen te animeren en op speelse wijze te sensibiliseren met o.a. een rolstoelparcours. Volwassenen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar het werk van onze organisatie, kregen over onze verschillende projecten in meer dan 60 landen.

Rondje « bouger bouger »

Op het einde van de dag had Le beau vélo de RAVeL nog een rondje « bouger bouger » in petto:  van 16u30 tot 18u30 konden bij wijze van natuurlijke massage de heupen worden losgeschud op de exotische ritmes van de Ivoriaanse groep Magic System.

Werkelijk alle elementen waren voorhanden om er een sportieve, sociale, educatieve en feestelijke dag van te maken!