Met Blauwe Veters richting eindmeet

le lopers van Handicap International
De lopers de Handicap International binden hun blauwe veters

Op 23 maart organiseerde Louvain-la-Neuve de "10 miles", de grootste studentenloop van het land. Al voor de tweede keer ging de opbrengst van het evenement naar Handicap International.

De stad was in feeststemming op deze vroege lentedag! De voorjaarszon kon de laatste twijfelaars overtuigen om deel te nemen en zorgde voor een recordaantal inschrijvingen: 923 volwassenen en 150 kinderen. Onder de deelnemers bevond zich een ploeg van medewerkers en sympathisanten van Handicap International. “Het is altijd leuk om momenten als deze samen mee te maken”, vertelde een van hen na de wedstrijd.

De namiddag begon met een wedstrijd voor de allerkleinsten. Daarna gingen ballonnen in de kleuren van Handicap International de lucht in… En zo werd het startschot van de 5 en de 10 miles gegeven. Na een moeilijk, heuvelachtig parcours, bereikten de deelnemers uiteindelijk de eindmeet met een glimlach van opluchting en voldoening. “Het was enorm warm, maar voor Handicap International wou ik me wel in het zweet lopen”, zei Sjaak, de oudste van de ploeg, toen hij weer op adem probeerde te komen.

Verschillende lopers droegen trots onze Blauwe Veters in hun baskets. Daarmee toonden ze dat ze niet alleen deelnamen voor het plezier, maar dat ze ook onze projecten op het terrein willen steunen. “Het was een fantastische dag! Ik zou iedereen willen voorstellen om ook volgend jaar van de partij te zijn voor een nieuwe uitdaging”, besloot onze directeur Vincent Slypen.