Op zoek naar een origineel kerstcadeau?

Een meisje in een klas voor dove en niet-dove kinderen in Vietnam.
© Don Wright

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor Kerst of Nieuwjaar? Maar vind jij het ook o zo moeilijk om een leuk cadeau te vinden voor je tante, wiens naam je hebt geloot? Of heb je gewoon zin om eens voor een écht origineel cadeau te gaan en tegelijk solidair te zijn met mensen met een handicap in het Zuiden?

Je weet niet wat te kopen voor je tante, want ze heeft al alles ... Waarom zou je haar cadeautje dan niet aan iemand anders geven? Je kan je tante een kaartje geven en daarin uitleggen dat je haar cadeautje aan een goed doel hebt geschonken. Aan Handicap International bijvoorbeeld. En met dat cadeau, krijgt een slachtoffer van de orkaan Sandy in Haïti of een mijnenslachtoffer uit Cambodja een prothese. Of kan een doof kind uit Congo naar school en krijgt een Burundese vrouw een gezonde baby ...

Heb je een kerst- of nieuwjaarsetentje in het vooruitzicht, dan kan je je tafelgenoten ook volgend voorstel voorleggen. “Geen cadeautjes dit jaar!” In plaats van pakjes opendoen, kunnen jullie dit jaar een bedrag verzamelen en schenken aan de projecten van Handicap International. Je houdt er geen kerstkaars, zeep of computerspelletje aan over, maar wel een goed gevoel!

Schenk nu je kerst- en nieuwjaarscadeautjes aan Handicap International! Schrijf je bedrag over via BE80 0000 0000 7777 (betaling vanuit het buitenland: swift code/BIC: BPOTBEB1) of via onze website, met de mededeling KERST.