Solidar’XL voor Handicap International

Logo van Solidar'XL 2011
Alain, Bruno, Karine en Lars, onze vier roeiers

Sinds 2004 brengt de lente het festival Solidar’XL naar Elsene. Dit jaar plannen de organisatoren concerten en sportieve uitdagingen waarvan de opbrengst gaat naar mensen met een handicap in het Zuiden. Afspraak op 29 mei om Marka en andere geëngageerde artiesten toe te juichen!

Drie keer feest

1) Zaterdag 28 mei, van 10.30u tot 16u, de broers Lewuillon roeien op de vijvers van Elsene. Voor drie euro brengen de broers mensen aan de overkant. Het ingezamelde geld gaat naar het project Solidar’XL. 
Bekijk het verslag

2) Zondag 29 mei, vanaf de middag begint het evenement met een feestdorp op het Fernand Cocqplein (met een springkasteel en andere attracties voor kinderen). Vanaf 15u beginnen de concerten van de Jazz Marathon, met Marka bovenaan de affiche.

3) September, de broers Lewuillon roeien het Kanaal over met Karin Van Puyvelde en Lars Bosselman.

De opbrengst van Solidar’XL 2011 wordt verdeeld onder Handicap International en een project voor Paul, een kind uit Dakar. Dat project gaat uit van Bruno en Alain Lewuillond, die bekend zijn om hun roeiprestaties.

Het Kanaal over met een roeiboot

De broers Bruno en Alain Lewuillon zijn gerenommeerde sportmannen, die al vele successen hebben aaneengeregen. In 2010 hebben ze Omar en zijn zesjarige zoon Paul ontmoet. Hun familie leeft in Dakar, in Senegal. Jammer genoeg heeft Paul een ernstige handicap. De broers Lewuillon waren geraakt door het verhaal van Paul en besloten het kind te helpen. Maar in ontwikkelingslanden zijn er nog zoveel mensen die met een handicap door het leven moeten. Daarom zijn ze een nieuwe sportieve uitdaging aangegaan: de Noordzee oversteken met een roeiboot!

Twee andere roeiers zullen Alain en Bruno vergezellen: Lars Bosselman en Karine Van Puyvelde. Die laatste heeft ook al ettelijke sportieve prestaties op haar palmares. Zo heeft ze zeven medailles behaald op de Paralympische Spelen en beklom ze eerder de Kilimandjaro.

In september (afhankelijk van het weer) zal de ploeg starten in Cherbourg en tot aan Poole proberen te geraken.

Wil je de actie van Alain, Bruno, Karine en Lars steunen? Je kan de sportieve roeiers, en zo Handicap International, helpen door een bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer BE80 0000 0000 7777 met de vermelding Solidar-XL

Meer info kan je lezen op de officiële website van Solidar'XL.