Terugblik op Scars of War in Bokrijk

Activiteit tijdens Scars of War
Kubussen met tekst en uitleg
Meer dan 15.000 mensen bezochten het Wereldfeest en zagen zo Scars of War.

Gisteren (zondag 28 augustus) was het prachtige domein Bokrijk in hartje Limburg de achtergrond voor het Wereldfeest. Het feest, dat solidariteit centraal stelt, vierde al zijn tiende verjaardag en lokte meer dan 15.000 bezoekers. Veel families kwamen er voor het plezier en uit interesse voor de vele organisaties die op het Wereldfeest aanwezig waren. Muziek en theater brachten sfeer.

Een van de thema’s van het Wereldfeest was ‘vrede’. Binnen dat thema haalde Handicap International opnieuw haar tentoonstelling ‘Swars of War’ boven. Zo konden tal van bezoekers de link ontdekken tussen actuele conflicten overal ter wereld waarin landmijnen en clustermunitie worden gebruikt en de impact van niet-ontploft oorlogstuig uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

Vrijwilligers begeleidden enkele activiteiten waaraan de bezoekers konden deelnemen. Zo bijvoorbeeld een schrijfmuur waarop bezoekers hun indrukken over de tentoonstelling konden neerschrijven; cinema en een ‘ontmijningsbalspel’ voor kinderen.

Scars of War vind je nog tot 5 september in Bokrijk. In november krijg je opnieuw de kans om de tentoonstelling te bezoeken, want dan trekt Scars of War naar Halle.