Vlaamse ambtenaren lopen voor Handicap International

lopers tijdens de 10 miles van Antwerpen

Wij lopen voor u. En in het bijzonder voor zij die het niet meer kunnen.’ Dat is de slogan waarmee het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) de Vlaamse ambtenaren motiveert om deel te nemen aan de 10 miles van Antwerpen ten voordele van Handicap International.

Op 21 april tonen de Vlaamse ambtenaren zich van hun sportiefste kant. En dat doen ze niet zomaar. Ze gaan namelijk op zoek naar sponsors en steunen zo de projecten voor fysieke revalidatie van Handicap International.

Vorig jaar deden zo’n 100 ambtenaren mee. Hun sponsorgeld en een gift van de Vlaamse Overheid zelf brachten ongeveer 3192  euro op. ‘Dit jaar willen we het minstens even goed doen’, zegt Dany Dewulf, algemeen directeur van het VAPH.

Het VAPH creëert kansen voor mensen met een handicap in alle domeinen van het maatschappelijke leven in België. Handicap International doet hetzelfde, maar dan in het Zuiden. De keuze om Handicap International te steunen, lag dus voor de hand. We merken in ieder geval dat veel collega’s, die ook sociaal bewogen zijn en oog hebben voor de zwakkeren, enthousiast zijn om mee te lopen’, besluit Dany Dewulf.

Handicap International wenst de Vlaamse ambtenaren alvast veel succes!