Krukkenkoers en schrijfles

afbeelding van Agathe

Na een verblijf van bijna 2 weken in Port-au-Prince, ben ik nog altijd even tevreden over ons werk ! Deze week heb ik een jongetje, met een amputatie aan zijn rechterarm, leren schrijven: hij moet alles opnieuw leren met zijn linkerhand. Het is voor hem heel moeilijk geweest om dit te aanvaarden maar hij weet zich heel goed te redden. Xavier komt dagelijks met hem oefenen en hij krijgt weer goede moed! We zien de evolutie van onze patiënten, het geeft ons veel voldoening. En met de tijd en de psychologische bijstand die ze genieten, worden de glimlachjes weer zichtbaar.

De mensen met amputaties zingen hun trots tijdens de specifieke turnoefeningen met Ricot, één van de assistent-kinesitherapeuten, en eindigen de les met een heuse krukkenkoers rond de tenten.

Het werk met mijn collega's Arnaud, Murielle en Leen verloopt uitstekend. Vorige week is het koude zweet ons uitgebroken toen we, samen met Arnaud, een extern fixeermideel  (metaalstaafjes die het scheenbeen doorheen steken) verwijderd hebben bij een patiënte die het nog altijd heel goed maakt. Morgen, zondag, nemen we afscheid van Leen die zowel door de patiënten als door ons gemist zal worden.
Deze week gebeurt de verhuizing naar de hangar. De patiënten zijn voorbereid maar toch nog wat terughoudend... Maar het regenseizoen laat ons binnenkort niet veel keuze meer. De stortbuien brengen wat verfrissing en dat doet deugd maar we kunnen ons niet verheugen bij het denken aan al de mensen die onder water zullen komen te staan...

Tot binnenkort!

Agathe