Annelies op weg naar Zuid-Soedan!

afbeelding van Annelies

Energiek en gedreven. Het zijn de eerste woorden die in je opkomen als je Annelies Dewulf ontmoet. Annelies is amper 27 en vertrok zopas voor drie maanden naar Zuid-Soedan.

De jonge kinesiste zal er voor Handicap International werken in de vluchtelingenkampen van Awerial. Zenuwachtig is ze niet, maar spannend vindt ze het des te meer aan de vooravond van haar vertrek."Ik wist pas een tiental dagen geleden dat ik kon vertrekken. Dat maakt het allemaal heel spannend. Maar ik kreeg een heel goede briefing voor mijn vertrek en ik weet dat ik in een ervaren team terecht zal komen."

Mensen in het Zuiden willen helpen, het is de aard van het beestje: "Mijn ouders zijn ook actief in de ontwikkelingssamenwerking. Toen ik 15 jaar was, namen ze me mee naar Nigeria. Dat heeft me zeker geraakt. Ik deed mijn stage in Senegal en ging voor twee jaar naar Burkina Faso om er vrijwilligerswerk te doen".

Annelies is ontzettend blij dat ze ons team in Zuid-Soedan kan versterken. "Het was altijd wel een beetje een droom om voor Handicap International te werken."

Veel succes, Annelies!