Goed aangekomen zonder bagage

afbeelding van Els Beelen

Zaterdagochtend zijn we om  4.30 u thuis vertrokken naar Zaventem voor een stevige trip van 25 uur. Brussels-Madrid, Madrid-Bogota, Bogota -Medellín. Goed aangekomen in de plenzende regen, wel een goeie 20 graden. Alleen zijn onze rugzakken blijven hangen in Madrid… Maar die worden morgen nagestuurd… We zien wel!

Felipe van Handicap International Colombia stond ons op te wachten om ons naar ons hotel te brengen. We konden genieten van een mooi nachtzicht op Medellín onderweg. Het zicht op de stad vanuit de bergen was fenomenaal… Al die lichtjes, verspreid over de hellingen van de omliggende bergen!

Medellín is met zijn bijna 3 miljoen inwoners een stad in volle ontwikkeling, op zo’n 1.500 meter hoogte. De eerste indruk is dat alles super goed georganiseerd is. De wegen zijn hier nagenoeg perfect. Felipe vertelde er wel meteen bij dat dit niet echt een representatief beeld is voor heel Colombia. Onze trip naar Frontino dinsdag zal een trip “dicht bij de natuur worden”. Wat hij daar precies mee bedoelt, zullen we nog moeten ontdekken.

We slapen hier alledrie in een eigen kamer met douche en koelkast en zelfs warm water… Stef sliep heerlijk en nam al een douche. Verse kleren aandoen zit er echter voor niemand in vandaag.

Straks gaan we de stad in voor onze eerste werkdag.

Hasta pronto!