22 november, Bozar

Avant-première Shadow World

  • president Reagan in een vliegtuig terwijl hij al lachend een geweer op iemand richt
  • een lachende blair naast khaddafi
  • Bush geeft kust Saoedische koning op de wang
di, 22/11/2016 - 19:45

Onthullende film over de internationale wapenhandel in de Bozar in Brussel, gevolgd door een debat met de schrijver van het gelijknamige boek en onze advocacyverantwoordelijke tegen wapens. 

Shadow World doet een boekje open over de internationale wapenhandel: een business die zijn winsten telt in tientallen miljoenen dollars en zijn verliezen in mensenlevens. De film onderzoekt hoe de wapenindustrie bijdraagt tot corruptie, het economische en buitenlandse beleid bepaalt en de democratie ondermijnt, met overheden, geheime diensten en wapenfabrikanten als medeplichtigen.

Filmmaker Johan Grimonprez (Dial H-I-S-T-O-R-Y, Double Take) weeft naadloos talking heads, archiefmateriaal en filosofische bedenkingen door elkaar in een krachtig betoog tegen deze wereld van duistere achterkamers en een pleidooi voor meer samenwerking, openheid en dialoog.

Handicap International, pionier in de bestrijding van clustermunitie en mijnen en actief tegenstander van het gebruik van explosieve wapens in woongebieden, nodigt uit tot een debat achteraf met Andrew Feinstein, schrijver van het gelijknamige boek waarop de film is gebaseerd, en Alma Al-Osta, onze verantwoordelijke voor de advocacy tegen wapens.

Wanneer? Dinsdag 22 november om 19u45
Waar? Bozar, zaal De Studio (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel)
Tickets? € 6, te koop aan de deur of via Bozar ticketservice. Plaatsen zijn beperkt.

Trailer: http://shadowworldfilm.com/