Biking challenge

za, 14/09/2019 - 09:00

Neem deel aan de "Biking Challenge" van Handicap International! Medewerkers van Handicap International (HI) gaan de uitdaging aan om van Brussel naar Straatsburg te fietsen om de Europese parlementariërs op te roepen hun schouders te zetten onder de strijd tegen het gebruik van explosieve wapens in bevolkte gebieden. Kom op 14 september meefietsen tijdens de eerste etappe van hun traject!

Trap mee tegen de bombardementen

13 medewerkers van de Belgische zetel van Handicap International gaan de uitdaging aan om zeven opeenvolgende dagen 550 kilometer te fietsen richting Straatsburg. Tijdens de plenaire vergadering van het Europees Parlement op vrijdag 20 september zullen ze, samen met hun collega’s die uit Frankrijk en Zwitserland zullen aankomen per fiets, de parlementariërs verzoeken om meer aandacht te vragen voor de duizenden mensen die door willekeurige bombardementen en vuurgevechten in conflictgebieden ernstig gewond geraken.

Het doel?

Dat de parlementsleden de oproep van de coalitie van 31 NGO's, INEW genaamd, waarvan Handicap International lid is, te ondertekenen om de bescherming van burgers in gewapende conflicten te versterken en een einde te maken aan de rampzalige gevolgen van het gebruik van explosieve wapens in bevolkte gebieden.

Trek op 14 september je fietsshirt aan, vul je fles water en stap op de fiets om STOP te zeggen tegen bombardementen in bevolkte gebieden.

Praktisch

1 etappe, 3 uitdagingen

U kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan

 • de volledige etappe van Brussel naar Namen (70 km)
 • de eerste halve etappe van Brussel naar Louvain-la-Neuve (35 km)
 • de tweede halve van Louvain-la-Neuve naar Namen (35km)

Een lunch (sandwich en drank) in Louvain-la-Neuve en een drankje en maaltijd bij aankomst in Namen worden voorzien voor de deelnemers. Een douche nemen zal ook mogelijk zijn bij aankomst om zich op te frissen. Voor de terugkeer heeft Handicap International een bus voorzien richting Brussel met een halte in Louvain-La-Neuve.

Als uw fiets niet in goede staat is, geen probleem! Het is mogelijk om een normale of elektrische stadsfiets voor volwassene of een gewone kinderfiets te huren.

Dagprogramma

 • 8u30: afspraak aan het Jubelpark
 • 9u: vertrek vanuit het Jubelpark richting Louvain-La-Neuve!
 • 12u30-13u30: aankomst in Louvain-La-Neuve, lunch (afspraak met de mensen die vertrekken vanuit LLN)
 • 13u: vertrek richting Namen!
 • 17u30: aankomst in Namen - ADEPS centrum in Jambes
 • 17u30 - 19u30: drank en maaltijd.
 • 19u30: terugkeer richting Brussel (met halte in LLN)

Deelname

Om deel te nemen, hoeft u alleen maar 20 euro inschrijvingsgeld te betalen. Gratis voor kinderen onder de 12.

Ik schrijf me in!

We nodigen ook de mensen uit die de projecten van Handicap International willen steunen om:

Gelieve jouw keuze in het inschrijvingsformulier aan te duiden.

Fietsverhuur

De fietsers die geen fiets of handbike hebben kunnen eentje huren in Brussel of in Louvain-La-Neuve, te gebruiken tot Louvain-La-Neuve of Namen. De fietsen worden door ons teruggebracht naar Brussel.

 • Klassieke stadsfiets voor volwassene: 6€ voor een halve dag, 10€ voor een volledige dag
 • Kinderfiets (9-12 jaar): 6€ voor een halve dag, 10€ voor een volledige dag
 • Elektrische stadsfiets voor volwassene: 16€ voor een halve dag, 30€ voor een volledige dag

Week van de mobiliteit

Deze dag maakt deel uit van de Europese Mobiliteitsweek (EMW), die elk jaar van 16 tot 22 september wordt georganiseerd en dé grootste wereldwijde campagne is rond duurzame mobiliteit. 

Op zaterdag 14 september zal het ook de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de festiviteiten die in Namen zullen plaatsvinden. (voor meer informatie: https://www.fetesdewallonie.be/concerts/)