Expo: 'Gebombardeerd. Verhalen van mensen die weer opstaan'

di, 04/04/2017 - 23:59

In januari 2017 volgde fotograaf Philippe de Poulpiquet de teams van Handicap International in Jordanië en Libanon. Elke dag trokken ze samen naar Syrische vluchtelingen. Onze teams om hen te verzorgen, de fotograaf om indringende portretten te maken.

‘Gebombardeerd. Verhalen van mensen die weer opstaan’ geeft een stem aan de Syrische burgers van wie het leven van het ene op het andere moment veranderde. Hun verhalen schetsen het tragische lot van de honderdduizenden mensen die al zes jaar gebukt gaan onder de oorlog.

Sommigen zijn kinderen die nooit vrede hebben gekend. Anderen zijn jongeren die zich afvragen of ze wel een toekomst hebben. En er zijn ook volwassenen die hopen dat ze op een zeker moment hun leven kunnen heropbouwen. Allen zijn gekwetst, zowel fysiek als mentaal, door de bommen die op hun huizen en scholen zijn gevallen.

Praktisch

Ontdek de indringende portretten van 12 Syrische vluchtelingen, allen overlevenden van bombardementen:

  • van 15 maart t.e.m. 4 april 2017
  • op het Albertinaplein, Brussel (dicht bij het station Brussel-Centraal) 

Officiële opening vindt plaats op 15 maart om 18u30, in aanwezigheid van Philippe de Poulpiquet, fotograaf, en Jean Van Wetter, algemeen directeur van Handicap International België. Iedereen welkom. Bevestig hier je aanwezigheid.

Deze fototentoonstelling werd mogelijk gemaakt met de steun van ECHO (de dienst voor humanitaire hulpverlening van de Europese Commissie).