Bruul, Mechelen

Expo ‘Gebombardeerd. Verhalen van mensen die weer opstaan’

do, 09/11/2017 - 10:00

In januari 2017 volgde fotograaf Philippe de Poulpiquet de teams van Handicap International in Jordanië en Libanon. Elke dag trokken ze samen naar Syrische vluchtelingen. Onze teams om hen te verzorgen, de fotograaf om indringende portretten te maken. 

‘Gebombardeerd. Verhalen van mensen die weer opstaan’ geeft een stem aan de Syrische burgers van wie het leven van het ene op het andere moment veranderde. Hun verhalen schetsen het tragische lot van de honderdduizenden mensen die al zes jaar gebukt gaan onder de oorlog.

Sommigen zijn kinderen die nooit vrede hebben gekend. Anderen zijn jongeren die zich afvragen of ze wel een toekomst hebben. En er zijn ook volwassenen die hopen dat ze op een zeker moment hun leven kunnen heropbouwen. Allen zijn gekwetst, zowel fysiek als mentaal, door de bommen die op hun huizen en scholen zijn gevallen.

Praktisch

Ontdek de indringende portretten van 12 Syrische vluchtelingen, allen overlevenden van bombardementen:

  • van 9 november t.e.m. 21 november 2017 in Bruul, Mechelen
  • toegang is gratis
  • expo is 's avonds sfeervol verlicht

Officiële opening 9/11

De fototentoonstelling zal officieel worden geopend op donderdag 9 november om 11u30 in de bekende winkelstraat Bruul (ter hoogte van huisnummer 52). Zullen aanwezig zijn: Jean Van Wetter (algemeen directeur Handicap International België), Marina De Bie en Walter Schroons (schepenen), Mohamad Jarkas (Syrische vluchteling en Mechelse nieuwkomer) en Ng Sauw Tjhoi (voorzitter Welcome in Mechelen vzw). 

Wie erbij wenst te zijn, kan zich hier inschrijven.

Deze fototentoonstelling werd mogelijk gemaakt met de steun van ECHO (de dienst voor humanitaire hulpverlening van de Europese Commissie).