Expo ‘op naar een mijnenvrije wereld’

  • Meisje met een prothese speelt met andere kinderen
do, 19/10/2017 - 10:00

Met imposante beelden en interessante weetjes leert de fototentoonstelling ‘Op naar een mijnenvrije wereld’ je alles wat je moet weten over de wereldproblematiek van landmijnen.

Wordt onze planeet ooit mijnenvrij? Welke vooruitgang is de voorbije decennia geboekt in de strijd tegen landmijnen en welke uitdagingen staan ons te wachten? ‘Op naar een mijnenvrije wereld’, een samenwerking van Handicap International en de FOD Buitenlandse Zaken, toont een overzicht van 20 jaar actie van Handicap International en de Belgische staat tegen landmijnen. 

De openluchttentoonstelling, die ’s avonds sfeervol verlicht is, herinnert aan het belang van het internationaal verdrag tegen landmijnen, dat in 2017 exact 20 jaar bestaat, aan de successen en aan de moeilijkheden bij de strijd tegen mijnen. De expo belicht ook de moed van de kinderen, mannen en vrouwen die na een mijnenongeval hun leven terug moeten opbouwen. 

Waar?
Albertinaplein, 1000 Brussel (vlak bij het Centraal Station)
Wanneer?
Van 29/09 tot 19/10
Op 29/09 zal ook Manneken Pis voor de gelegenheid gehuld zijn een ontmijnersoutfit van Handicap International. Kom zijn unieke kostuum aanschouwen tussen 12u en 18u.

Toegang is gratis.