Forum: Vrouwen met een handicap in de wereld

  • Vrouwen met een handicap in de wereld
ma, 18/10/2010 - 15:24

Handicap International heeft de eer en het genoegen u uit te nodigen op twee evenementen die georganiseerd worden in het kader van de Veertiendaagse van de Vrouw 2009 te Brussel. Het gaat om het Forum “Vrouwen met een handicap in de wereld: een realistische kijk” en de filmvoorstelling “La petite vendeuse de soleil” van Djibril Diop Mambety.

Of u nu deel uitmaakt van de verenigingssector, onderzoeker bent, lid bent van het medische korps, vrouw bent of iemand met een handicap, of als u simpelweg geïnteresseerd bent in deze thematiek, Handicap International nodigt u uit om deel te nemen aan het forum “Vrouwen met een handicap in de wereld: een realistische kijk”. De voormiddag zal opgebouwd zijn rond verschillende redevoeringen, gevolgd door rondetafelgesprekken. Een mogelijkheid voor u om een miskende realiteit te ontdekken dankzij presentaties en getuigenissen van vrouwen die actief zijn in de verenigingssector, een antropologe, vrouwen met een handicap en ook militanten.

De film "La petite vendeuse de soleil" van Djibril Diop Mambety vertelt het verhaal van Silli, een meisje met een motorische handicap dat zich verplaatst met behulp van krukken en bedelt om te kunnen overleven. Op een dag beslist ze dat ze dit leven dat ze niet langer verdraagt, te veranderen en ze beslist om, zoals veel jongens van haar leeftijd, kranten te gaan verkopen op straat. Beetje bij beetje volgt ze haar pad en vindt ze de weg naar meer autonomie en waardigheid. De voorstelling van deze film zal gevolgd worden door een uiteenzetting van Handicap International.