Wereldmeerdaagse Brasschaat

Fototentoonstelling Scenario 7.3

  • Een meisje verplaatst zich in rolstoel tussen de panelen van de expo door
za, 11/02/2017 - 13:00

In Brasschaat kun je de expo Scenario 7.3 bezoeken, die met prachtige beelden toont hoe de gevolgen van natuurrampen kunnen worden ingeperkt en hoe mensen ze te boven kunnen komen, mits de juiste begeleiding.

Scenario 7.3 kan tijdens de Wereldmeerdaagse in Brasschaat op de volgende data worden bezocht in het cultuurcentrum Ruiterhal (Gemeentepark 10):

  • Zaterdag 11 februari, van 13u00 tot 18u
  • Zondag 19 februari, van 13u30 tot 17u

Orkanen, tsunami’s en aardbevingen: ze vormen slechts een greep uit de natuurrampen die de wereld in haar recente geschiedenis te verduren kreeg. De armste landen worden het hardst getroffen en de gevolgen zijn vaak dramatisch. Bovendien nemen natuurrampen zorgwekkend toe door de klimaatopwarming, zowel in aantal als in kracht.

Als gewonde mensen na een natuurramp onmiddellijk de juiste zorg krijgen, kan worden voorkomen dat zij een blijvende handicap ontwikkelen. En wie wel een handicap heeft opgelopen, kan met de nodige hulp weer stappen leren zetten in het leven, letterlijk en figuurlijk.

Een natuurramp kan helaas niet worden vermeden. Maar via deze fototentoonstelling wil Handicap International duidelijk maken hoe je de impact van zo’n ramp wél kan bijsturen. Doorheen de fototentoonstelling ontdek je de verhalen van de overlevenden van de aardbeving in Haïti aan de hand van sprekende foto’s, pakkende getuigenissen en leuke opdrachtjes.