Foulées des flosses: loop mee in 't groen

  • Groep lopers met T-shirt van Handicap International juicht met opgestoken hand voor de camera.
ma, 08/09/2014 - 18:30

De 27ste editie van de loopwedstrijd ‘foulées des flosses’ vond plaats op zondag 12 oktober. 708 deelnemers stonden aan de startmeet van de wedstrijd, die dit jaar een solidair jasje kreeg aangemeten: per deelnemer gaf de organisatie € 0,50 aan Handicap International!

Voor Brusselaars behoeft 'foulées des flosses’ geen introductie meer, al trekt de loopkoers door het Zoniënwoud ook redelijk wat de sportievelingen aan uit Wallonië, Vlaanderen en zelfs Noord-Frankrijk. Deelnemers kiezen voor 8 of 15 km door het Brusselse groen. Vorig jaar stonden ze met meer dan 800 aan de startmeet.

Dit jaar gaat de omloop door op zondag 12 oktober. Het licht heuvelachtige parcours passeert als vanouds langs het Rode Klooster en zijn vijvers en omvat zowel smalle bochtige bospaadjes als brede dreven.

Naast een pracht van een parcours is er dit jaar een extra reden om deel te nemen: voor elke inschrijving gaat € 0,50 naar Handicap International! Yves Genot van joggingclub ‘L’enjambée’ die de loopwedstrijd organiseert, legt uit: “Als joggingclub treft het ons dat niet iedereen zich even gemakkelijk kan verplaatsen of zelfs helemaal niet kan lopen. Onze loopwedstrijd krijgt dit jaar een extra dimensie, omdat de deelnemers lopen voor mensen die daar zelf niet toe in staat zijn. Het doorstorten van 50 cent per inschrijving is een symbolische daad, die we blij zijn te kunnen stellen voor een goed doel als Handicap International".

'Foulées des flosses' praktisch

Wanneer? Zondag 12 oktober 2014 om 10u30.

Start en aankomst? Sportcity - Salomélaan 2, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.

Faciliteiten? 2x (8 km) of 4x (15 km) bevoorrading en kleedkamers, garderobe en douches ter plaatse.

Inschrijving? € 7/9, alle verdere info is te vinden via ‘foulées des flosses’.