Internationale Dag tegen Mijnen

#thisisMAD Gent

za, 04/04/2015 - 10:00

Waar?

De Kouter, Gent.

Wanneer?

Zaterdag 4 april, van 10u00 tot 16u00.

Wat is er te doen?

Waarom #MAD? 4 april is het Mine Awareness Day of internationale dag tegen mijnen. Handicap International neemt gretig van deze gelegenheid gebruik om samen met Rocsa vzw een reuzenprothese te bouwen van 10 meter hoog uit meccano. Kom langs tussen 10u00 en 11u30 om de meccanoman of -vrouw in jezelf naar boven te halen en bouw mee!

Wil je het sportiever? Dan kan je de reuzenprothese beklimmen tussen 11u30 en 16u00. Intussen kan je de petitie tegen landmijnen en andere vormen van gewapend geweld tekenen om het werk van Handicap International een duwtje in de rug te geven. Handen uit de mouwen steken kan ook door al krassend Handicap International te helpen bij haar ontmijningswerken. Vrijwilligers van Handicap International geven je steeds met plezier een woordje uitleg over landmijnen en over de huidige stand van zaken wereldwijd.

In de namiddag word je getrakteerd op een optreden van het jeugdtrommelkorps Sibemol.

Artistieke partner

Rocsa vzw is een sociaal-artistieke werkplaats die Gentenaars en kunstenaars samen brengt in diverse artistieke en (inter)culturele projecten die de relatie met elkaar en met hun omgeving centraal stellen.