13 mei t.e.m. 16 mei

Kunstverkoop Lutgard Wittocx

  • Beeldhouwwerk van Lutgard Wittocx: kleine zwarte figuren onder een glazen koepel
  • Beeldhouwwerk van Lutgard Wittocx: kleine witte figuren
vr, 13/05/2016 - 19:00

Ten voordele van Handicap International verkoopt tekenares en beeldhouwster Lutgard Wittocx haar werken van 13 t.e.m. 16 mei. Mis zeker de vernissage niet op zondag 15 mei!

De Belgische kunstenares Lutgard Wittocx exposeert haar werk en schenkt bij de verkoop 20% tot 50% van de prijs aan Handicap International.

De expo vindt plaats in het gemeenschapscentrum ’t Gasthuis (Turnhoutsebaan 199) in Wijnegem, tentoonstellingsruimte 'De Kapel'.

Openingsuren:

  • Vrijdag 13 mei: 19u tot 21u
  • Zaterdag 14 mei: 14u tot 18u
  • Zondag 15 mei VERNISSAGE: vanaf 15u, onder begeleiding van Zoé Vanhellemont en Jan Debel, piano vierhandig
  • Maandag 16 mei: 14u tot 18u

Over Lutgard Wittocx

“Het werk van Lutgard Wittocx wordt gekenmerkt door een persoonlijke beeldtaal en uitgekiende composities die een passie voor tekenen en muziek verraden. Met trefzekere hand portretteert ze reeds jarenlang allerlei musici, dansers en andere inspirerende mensen. Door middel van uitsnijden, verbuigen, werken met textuur en aandacht voor schaduwwerking zet ze deze tekeningen om in driedimensionaal werk. Meer dan eens dienen eerste versies in plexiglas als aanzet voor uitvergrote reeksen in aangepast materiaal. Niet zelden geeft dit werk zijn geheimen en finesses pas prijs bij een tweede en meer aandachtige lezing.”

- Michael Pycke, docent SASK