Op verkenning met de fiets

Le beau vélo de Ravel

  • Beeld van affiche 'le beau vélo de Ravel' 2015. Tekening van man op fiets die in het groen en tussen de vlinders rijdt.
za, 25/07/2015 - 10:00

Verken per fiets de streek rond Geldenaken in exact 29,2 wonderschone kilometer. De fietstocht wordt rechtstreeks uitgezonden op de radio en staat in het teken van Handicap International.

Al fietsend op de radio? Dat is 'Le beau vélo'! In de zomermaanden nodigt radiozender Vivacité elke zaterdag fietsliefhebbers uit om mee op vadrouille te gaan langsheen de mooiste plekjes van Wallonië en Brussel. De etappe op zaterdag 25 juli trekt door Geldenaken (Jodoigne) en staat volledig in het teken van Handicap International. Fietsen (elektrisch of niet) kunnen vooraf worden gereserveerd door te bellen naar 0479/12 33 58.

Adeps (Franstalig equivalent van BLOSO) organiseert een kleinere tocht 'la Boucle de Adeps' van 10 à 15 km, die samen van start gaat met 'le beau vélo de Ravel'.

Programma

Waar? Chaussée de Tirlemont 79, 1370 Geldenaken (oude voetbalterrein achter de sporthal)
Wanneer? Zaterdag 25 juli

  • 09u30 - 12h30: Gratis inschrijving. De eerste 2.000 ingeschrevenen ontvangen een smakelijke lunchbox en een T-shirt in de kleuren van 'Le beau vélo de Ravel' en Handicap International.
  • 13u10: Start van fietstocht 'Le beau vélo de Ravel' (29,2 km) en van 'la Boucle de Adeps' (10 of 15 km).
  • 17u00: Afsluitconcert van Corson, Sarah Carlier en BJ Scott & Guests.

Doorheen de dag is er animatie voorzien aan het startpunt in Geldenaken. Handicap International plaatst er twee reuzenprotheses neer, waarop iedereen zijn handtekening kan plaatsen als symbolische steun voor mijnenslachtoffers, net zoals je het gips van je vriend zou signeren. Onze petitie 'Samen in actie tegen mijnen' zal eveneens klaarliggen voor wie aan de mouw wil trekken van onze ministers van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Zaken om de strijd tegen mijnen te blijven voortzetten.

Verder garandeert een animatiedorp dat de aanwezigen zich geen seconde zullen vervelen op 25 juli: kinderen en jongeren zullen er zich kunnen uitleven op luchtkastelen, een pumptrack en een klimmuur en zich amuseren met clowns, grime, boogschietiniaties en circusshows.

Om het feest compleet te maken, vallen er prachtige prijzen te winnen zoals Orbéafietsen en een reis naar Mexico!