22 september 2016

Mapathon!

  • Beeld van mapathon: mensen kijken op laptopscherm waarop kaarten zichtbaar zijn
do, 22/09/2016 - 18:00

Jij kan ervoor zorgen dat mensen in de meest afgelegen gebieden ter wereld ook toegang krijgen tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg, simpelweg vanachter de computer in Brussel: doe mee aan de mapathon!

Help Handicap International en Artsen Zonder Grenzen om de regio van Masisi (DR Congo), Gorama Mende/Wandor (Sierra Leone) en Machar Colony (Pakistan) in kaart te brengen, tijdens de internationale HOT Summit Mapathon op 22 september.

Het principe van de mapathon is simpel: je vergelijkt satellietbeelden en brengt de paden en wegen aan op een gemeenschappelijke kaart. Deze kaart zal dan via Open Source beschikbaar zijn voor alle ngo’s ter wereld, die door de precieze locatie van wegen en dorpen veel gemakkelijker bij de mensen geraken om hulp te bieden.

Het enige wat je nodig hebt is:

  • Je eigen laptop
  • Een computermuis (niet noodzakelijk, maar dit vergemakkelijkt het mappen enorm)

Kom mappen op donderdag 22 september, vanaf 18u00, in de kantoren van Handicap International en Artsen Zonder Grenzen in Brussel (Gewijde-Boomstraat 44, 1050 Elsene).

Ervaring is helemaal niet vereist. Je vrienden en kinderen (vanaf 14 jaar) zijn heel erg welkom. Broodjes zijn voorzien!
Inschrijven is gratis maar noodzakelijk.

Schrijf je hier in