Potje voetbal met een missie

  • Club Brugge-speelsters dragen de blauwe veters van Handicap International
wo, 19/03/2014 - 12:10

Het veld van Club Brugge kleurde onlangs nog blauwer dan gewoonlijk. Met de blauwe veters van Handicap International netjes rond hun voetbalschoenen gestrikt, stond de damesploeg vorige vrijdag aan de aftrap.

De vrouwenploeg van Club Brugge zette op vrijdag 14 maart haar beste beentje voor tijdens de BeNe League-wedstrijd tegen AA Gent. De speelsters van Club Brugge droegen de blauwe veters, het symbool van Handicap International. Zo betuigden ze hun solidariteit met mensen met een handicap in het Zuiden.

Aan de hand van de blauwe veters wil Handicap International de aandacht vestigen op haar allesomvattende aanpak. Ze geeft niet alleen medische zorg of een prothese, ze helpt mensen met een handicap ook een zelfstandig leven uit te bouwen als een volwaardig lid van de samenleving.

Enthousiaste vrijwilligers

Tijdens de wedstrijd Club Brugge - AA Gent zamelden vrijwilligers van Handicap International geld in voor de projecten van de organisatie in het Zuiden. Met een ongezien enthousiasme wisten de vrijwilligers de supporters van Club Brugge en AA Gent te overtuigen om een lotje te kopen ten voordele van Handicap International.

De supporters werden eveneens getrakteerd op een woordje uitleg over Handicap International en over de betekenis van de blauwe veters. Zo werd animo op én naast het veld verzekerd!

Klik hier voor de avond in beeld.