Scars of War

ma, 22/02/2016 - 23:59

Onze rondreizende fototentoonstelling Scars of War houdt van 22 tot en met 25 februari halt in Wemmel. Kom langs en bewonder gratis het werk van Belgische topfotografen.

De Middenschool Campus Wemmel en WZC Hestia halen de fototentoonstelling Scars of War naar hun gemeente. De tentoonstelling staat opgesteld in de inkomhal van WZC Hestia (Zijp 20, 1780 Wemmel). Alle dagen welkom van 10u00 tot 16u00.

Scars of War is de ideale gelegenheid voor scholen om een activiteit eraan te koppelen. Neem contact op met Frank Willems, directeur GO! MS Campus Wemmel, via frank.willems@ringscholen.be voor meer informatie.

De littekens van oorlog

De tentoonstelling legt de link tussen de actuele conflicten in de wereld, waar landmijnen en clusterbommen worden gebruikt, en de impact van niet-ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

Verwacht je aan beelden van toen en van nu, van hier en van ver weg en beleef de littekens van oorlog door de lens van topfotografen. Tim Dirven trok zowel naar de Westhoek als naar Laos. Gaël Turine en John Vink gingen naar Cambodja, Colombia en Ethiopië.

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met In Flanders Fields museum.