Scars Of War-expo in Halle

  • man bekijkt de expo Scars of War
  • Scars of War in Halle
  • Scars of War op het stationsplein in Halle
wo, 23/11/2011 - 12:05

Op het Stationsplein in Halle kan je momenteel Scars of War bezoeken, een openluchttentoonstelling van Handicap International en het In Flanders Fields-museum. De expo loopt nog tot en met 6 december.

Scars of War brengt slachtoffers van landmijnen en clustermunitie in beeld. De expo legt een link tussen historische én actuele conflicten. Niet-onploft oorlogstuig zoals mijnen en clustermunitie maakt heel wat slachtoffers, ook wanneer het conflict al lang werd beëindigd.

In 2011 werden landmijnen en clusterbommen opnieuw gebruikt in Syrië, Israël, Libië en Thailand – ondanks het internationale verbod. 98 % van de slachtoffers van clustermunitie zijn gewone burgers, die onder meer ledematen verliezen en op die manier verminkt worden voor het leven.

Handicap International strijdt al meer dan vijftien jaar tegen landmijnen en clustermunitie. De organisatie focust op campagnes die het publiek wijzen op de verschrikkelijke gevolgen van mijnen en clustermunitie. Tenslotte biedt Handicap International ook hulp aan slachtoffers en zorgt het voor de opruiming van niet-ontploft oorlogstuig in voormalig conflictgebieden, bijvoorbeeld in Cambodja.