Internationale dag tegen mijnen

#thisisMAD Antwerpen

  • Een foto van het geraamte van de reuzenprothese - the making of
za, 04/04/2015 - 11:00

 

Waar?

Hanzestedenplaats (tegenover het MAS).

Wanneer?

Zaterdag 4 april, 11u00 – 16u00.

Wat is er te doen?

Antwerpen zal op 4 april geweten hebben dat het Mine Awareness Day is: vlakbij het Museum Aan de Stroom (MAS) zal Handicap International een indrukwekkende reuzenprothese neerpoten uit gerecycleerd materiaal, met houten plankjes en de blauwe veters van Handicap International. Kunstenaar Pieter Mees haalde hiervoor zijn creatieve talent boven en liet zich ruggesteunen door de Kobbe, een initiatief  voor creatieve expressie van mensen met een psychische of verstandelijke beperking. Maar ook voor jou is nog een rol weggelegd: plaats je (hand)tekening op een van de plankjes en toon zo je solidariteit voor de slachtoffers van mijnen!

De enthousiaste vrijwilligers van Antwerpen voorzien tussen 11u00 en 16u00 een resem activiteiten waarbij je je even kan inleven in de situatie van een mijnenslachtoffer of een andere persoon met een beperking. Ze geven je ook graag een woordje uitleg over mijnen en de huidige stand van zaken wereldwijd.

Bovendien ligt er een petitie tegen landmijnen en andere vormen van gewapend geweld voor je klaar, waarmee je ook een statement kan maken tegen deze wapens. Handen uit de mouwen steken en krassen maar om Handicap International te helpen bij ontmijningswerken, behoort eveneens tot de mogelijkheden!

Artistieke partner

Kunstenaar Pieter Mees uit Wijnegem ging de uitdaging aan om een reuzenprothese te maken op zijn beproefde manier: uitsluitend met gerecycleerd materiaal. Het principe van duurzaamheid en werken met lokale materialen kan op de volledige steun rekenen van onze organisatie.