Internationale Dag tegen Mijnen

#thisisMAD Hasselt

za, 04/04/2015 - 11:00

Waar?

Grote Markt, Hasselt.

Wanneer?

Zaterdag 4 april, 11u00 - 16u00.

Wat is er te doen?

Waarom #MAD? 4 april is het Mine Awareness Day of internationale dag tegen mijnen. De ideale gelegenheid voor Handicap International en kunstenaar Dion Tsekouras om de handen in elkaar te slaan en op een originele manier aandacht te vragen voor het thema.

Dion Tsekouras  zal menig voorbijganger verbazen met zijn kunstwerk gemaakt uit gerecycleerde houten plankjes: een artistieke reuzenprothese die je een hele dag kan bewonderen op de Grote Markt in Hasselt. Op de foto’s hierboven wordt er al een tipje van de sluier opgelicht. Druk op 4 april mee je stempel op dit kunstwerk, door op een van de plankjes te tekenen en zo je solidariteit te tonen voor de slachtoffers van landmijnen!

Teken intussen ook gerust onze petitie tegen landmijnen en andere vormen van gewapend geweld of help Handicap International al krassend bij ontmijningswerken. Vrijwilligers van Handicap International geven je ook graag een woordje uitleg over landmijnen en de huidige stand van zaken wereldwijd.

Artistieke partner

Handicap International presenteert met trots op haar partnerschap met Dion Sculpture Art. Kunstenaar Dion Tsekouras van Dion Sculpture Art maakt met houten plankjes prachtige en indrukwekkende creaties, dit zonder veel balast en restricties.

"Als kind ontdek je dat je met weinig veel kunt doen, soms met niets. En  toch raak je iets aan, toch beweeg je mensen om je heen. Dit leerde ik door de jaren heen beseffen. Ik maakte me ook los van het idee dat ik anderen moest navolgen."