Internationale Dag tegen Mijnen

#thisisMAD Leuven

  • slachtoffer van landmijnen
za, 04/04/2015 - 11:00

Waar?

Martelarenplein, Leuven.

Wanneer?

Zaterdag 4 april, 11u00 - 16u00.

Wat is er te doen?

Waarom #MAD? 4 april is het Mine Awareness Day of internationale dag tegen mijnen. Handicap International en het Windekind, een school voor buitengewoon onderwijs, vragen aandacht voor de kwestie op een originele manier. De leerlingen van het Windekind maakten een reuzenprothese tijdens hun wekelijks crea-atelier.  "Ze hebben er enorm lang aan gewerkt, maar raakten het niet beu, want ze zijn erg gemotiveerd en kijken ernaar uit om hun werk op 4 april aan het grote publiek te tonen", zegt hun leerkracht Katrien.

Om onze actie extra ruchtbaarheid te geven, zijn er ook live optredens van talent van Leuvense bodem. Om 11u komen de percussionisten van Murga ça va de pannen van het Martelarenplein spelen en wordt de reuzenprothese officieel ingewijd op het martelarenplein. Om 14u wordt je getrakteerd op een mooi streepje muziek van de onovertroffen Wet Wheels Band.

En zelf een lans breken voor slachtoffers van landmijnen, hoe doe je dat? Jij kan mee je stempel drukken op het kunstwerk, door op de reuzenprothese te tekenen en zo ook meteen je solidariteit te betuigen voor de slachtoffers van landmijnen. We nodigen je ook uit om de handen uit de mouwen steken en Handicap International al krassend te helpen bij haar ontmijningswerken of onze petitie tegen landmijnen en ander gewapend geweld te tekenen. Vrijwilligers van Handicap International geven je steeds graag een woordje uitleg over landmijnen en de huidige stand van zaken wereldwijd.

Artistieke partner

Het Windekind is een school voor buitengewoon onderwijs. Het symbool van de school bestaat uit twee bomen waarvan de kruinen vingerafdrukken zijn: net als bomen krijgen de kinderen de kans om te groeien, soms wat sneller soms wat trager, volgens hun eigen kunnen, zoals de kronkels in een stam. Alle medewerkers van het Windekind willen hun steentje bijdragen om ieder kind een zo goed mogelijke ondersteuning te geven in zijn groeien.

Handicap International heeft via haar vrijwilligers in Leuven een fijne en mooie samenwerking met deze school voor buitengewoon onderwijs.