Is Handicap International ook actief in België?

De missie van Handicap International is de meest kwetsbare mensen helpen in het Zuiden. Maar ook in België is Handicap International op verschillende vlakken actief: 

  • Vrijwilligerswerking. Vrijwilligers organiseren sensibiliserings- en fondsenwervingsactiviteiten over het hele land, doorheen het hele jaar.
  • Solidanza. In het najaar organiseren we traditiegetrouw een dansevenement voor mensen met en zonder handicap, jong en oud, ervaren dansers en beginners. De opbrengst gaat naar de projecten van Handicap International.
  • Fototentoonstellingen. Scars of War legt de link tussen de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog en recentere oorlogen in het Zuiden. Welcome to Life vertelt het verhaal van jonge mama’s en hun kinderen. Scenario 7.3 toont hoe je je leven terug opbouwt na een natuurramp.
  • Humanity & Inclusion-loopteam. Elk jaar doet Handicap International mee aan verschillende loopwedstrijden in het land, zoals de 20 km door Brussel of de Antwerp 10 Miles. Lopers zamelen een sponsorbedrag in en lopen zo voor de revalidatie van anderen.
  • Design with a Heart. Met deze uitvinderswedstrijd beloont Handicap International jaarlijks uitvindingen die het dagelijkse leven van mensen met een handicap of ouderen makkelijker maken.