• Bouwen aan een andere toekomst

  Een internationale campagne

  De nieuwe campagne van HI werd gratis verzorgd door het Canadese bureau Cossette en wordt vanaf januari 2018 gelanceerd in Noord-Amerika en Europa. Ze staat in het teken van de meest kwetsbaren onder ons: de ontheemden, zij die uitgesloten worden omdat ze anders zijn, diegenen die hun leven verwoest zien door oorlog. Deze campagne is bedoeld als eerbetoon aan hen. Ze prijst hun moed en hun kracht. Tegelijk illustreert ze hoe trots we zijn om hen te mogen ondersteunen en samen met hen een nieuw hoofdstuk te schrijven in hun leven.

  De campagne zal bestaan uit affiches, digitaal beeldmateriaal, persadvertenties en een videoclip.

 • Bouwen aan een andere toekomst

  Voor diegenen van wie het levenspad bezaaid ligt met obstakels

  Onderwijs is een universeel mensenrecht. Toch krijgen talloze kinderen de kans niet om naar school te gaan. Maar liefst één derde van hen heeft een handicap. Onderwijs is voor onze organisatie een van de beste wapens in de strijd tegen uitsluiting en stigmatisering. Sinds 1999 doen onze teams er alles aan om kinderen met een handicap onderwijs te laten volgen. Op die manier willen ze hen helpen om aan hun toekomst te bouwen en een mentaliteitswijziging op gang brengen.

 • Bouwen aan een andere toekomst

  Voor diegenen die uitgesloten worden omdat ze anders zijn

  We zijn ervan overtuigd dat iedereen een volwaardige plaats verdient in de samenleving. Vandaar dat HI al 35 jaar lang ijvert voor de integratie van kwetsbare personen en mensen met een handicap. Om op die manier “een gezicht te geven aan de onzichtbaren”, hun basisbehoeften te lenigen en hun leefomstandigheden te verbeteren.

 • Bouwen aan een andere toekomst

  Voor diegenen van wie de wereld in elkaar stort

  In oorlogstijd is de burgerbevolking al te vaak het doelwit van onophoudelijke bombardementen. Daarbij blijven er soms nog jaren na afloop van een conflict wapens onder de grond zitten die bij de geringste misstap dreigen te ontploffen. Deze wapens veroorzaken blijvende trauma’s en verminkingen. Ze vernietigen mensenlevens. HI organiseert van bij haar oprichting ontmijningsprojecten en slachtofferhulp, zodat ook in landen die geteisterd worden door oorlog, het leven weer zijn normale gang kan gaan.

 • Bouwen aan een andere toekomst

  Voor diegenen die hun thuis hebben moeten verlaten

  HI ontstond in het Thaise vluchtelingenkamp Khao I Dang, aan de grens met Cambodja. Voor de 160.000 overlevenden van het Rode Khmer-regime die er verbleven, was het leven genadeloos hard. Ze waren ontworteld, gewond of zelfs verminkt en getraumatiseerd door de jarenlange burgeroorlog. Hun fysieke, maar ook psychische en sociale revalidatie was een lang en doorgaans pijnlijk proces. De teams van HI stonden hen voortdurend bij, net zoals ze vandaag aan de zijde staan van lotgenoten in Irak, Jordanië, Libanon en Rwanda.

Steun ons
Red levens
Dankzij jouw steun geef je personen met een handicap of andere kwetsbare mensen een nieuw leven.
Steun ons
Een fysiotherapist op haar knie achter een meisje rond 4 met orthesen op beide benen en een looprek

HI werd in 1982 opgericht in Thailand. Vandaag telt ons plaatselijk team meer dan 200 medewerkers.

Handicap International Logo Humanity & Inclusion
groepfoto

De campagnefilm werd bedacht door het agentschap Cossette en geregisseerd door Olivier Staub. De beelden werden opgenomen in Thailand.

Blijf op de hoogte