Go to main content

Nieuws

By Country

OK

By Activite

COVID-19: een wereldwijde crisis 8 juli 2020

Hoeveel mensen in de projectlanden van Handicap International raakten besmet of zullen nog besmet raken met COVID-19? De exacte cijfers vallen moeilijk te achterhalen. Wat we wel vaststellen, is dat de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, bij wie het water al tot aan de lippen reikte, opnieuw het hardst getroffen worden. 

 • Indonesië
 • Filipijnen

Filipijnen: "Toen de tyfoon toesloeg, brak er paniek uit" 21 september 2018

Toen een team van Handicap International op de Filipijnen de noden van de plaatselijke bevolking ging opmeten na de doortocht van de tyfoon Mangkhut, ontmoette het Florabel. Zij vertelt hoe ze de natuurramp beleefde.
 • Filipijnen

Tyfoon Mangkhut : HI in de zwaarst getroffen gebieden 17 september 2018

De supertyfoon Manghkut heeft in de Filipijnen tientallen dodelijke slachtoffers gemaakt en meer dan 4 miljoen mensen getroffen. De tyfoon trok tijdens de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september over het noorden van het land. Een evaluatieteam van HI registreert de grootste noden van de getroffen bevolking.
 • Filipijnen

Tyfoon Haima op komst naar de Filipijnen 18 oktober 2016

De Filipijnen bereiden zich voor op tyfoon Haima die donderdag 20 oktober mogelijks duizenden mensen treft. Handicap International volgt de situatie op de voet en staat stand-by voor het geval Haima rampzalige gevolgen veroorzaakt. 
 • Filipijnen

Remita: "Mijn huis is als nieuw nu" 18 september 2015

Zoals heel wat woningen werd ook het huis van Remita en Amador zwaar beschadigd door tyfoon Haiyan, die in november 2013 een ware ravage aanrichtte op de Filipijnen. Dankzij het shelter-project van Handicap International hebben ze terug een degelijk dak boven het hoofd en is hun huis aangepast aan de noden van een ouder koppel.
 • Filipijnen

Lessen getrokken uit Haiyan 18 december 2014

De provincie Leyte in het centrum van de Filipijnen werd begin december getroffen door tyfoon Hagupit. De teams van Handicap International maakten de balans op van de situatie waarin de meest kwetsbaren verkeren.
 • Filipijnen

Hulp voor geïsoleerde personen in Samar 18 december 2014

Meerdere geïsoleerde dorpen in de provincie Samar op de Filipijnen werden hevig getroffen door tyfoon Hagupit begin december. Handicap International evalueerde de meest dringende behoeften van de getroffen bevolking om daarna te hulp te kunnen schieten.
 • Filipijnen

Hulp enkel per boot voor afgelegen gebieden 8 december 2014

Tyfoon Hagupit richtte afgelopen weekend aanzienlijke materiële schade aan en zou tot nu toe een twintigtal dodelijke slachtoffers hebben geëist. Handicap International heeft haar teams gemobiliseerd om de meest kwetsbare personen te hulp te schieten.
 • Filipijnen

Teams bereiden zich voor op nieuwe tyfoon 4 december 2014

Tyfoon Hagupit zou dit weekend over de Filipijnen razen en zou naar schatting miljoenen mensen kunnen treffen. De teams van Handicap International die actief zijn op de archipel bereiden zich voor om de meest kwetsbare personen op te vangen.
 • Filipijnen

"Mijn varken is mijn hoop op nieuwe inkomsten" 5 november 2014

Tyfoon Haiyan richtte enorme sociaaleconomische schade aan in de Filipijnen. Heel wat Filipino’s verloren hun werk en inkomen. Handicap International zorgt ervoor dat de meest kwetsbare mensen hun economische activiteiten weer kunnen opstarten. Oscar Balang is een van de mensen die op onze steun kan rekenen. Waar hij grote nood aan had? Een varken!
 • Filipijnen

1 jaar na Haiyan: acties leveren resultaat 3 november 2014

Handicap International maakt de balans op 1 jaar nadat tyfoon Haiyan over de Filipijnen raasde: de crisisinterventie is voorbij, de wederopbouwacties werpen intussen hun vruchten af.
 • Filipijnen

1 jaar na Haiyan 3 november 2014

Op de Filipijnen werden 4 miljoen kinderen getroffen door tyfoon Haiyan. Om ze in de toekomst beter te beschermen tegen natuurgeweld, werden meer dan 200 ‘Child Friendly Spaces’ opgericht. Handicap International is er actief om de inclusie van de meest kwetsbaren te bevorderen.
 • Filipijnen

1 jaar na Haiyan: een huis voor Roldan 3 november 2014

Roldan heeft na de doortocht van Haiyan meegeholpen aan de wederopbouw van zijn huis, met de steun van Handicap International. Gelukkig heeft Roldan een passie voor bouwen én is zijn kracht buitengewoon. Lees over onze bijzondere ontmoeting!
 • Filipijnen