Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend 9 juli 2020

Handicap International verleent hulp in Bangladesh, India en Pakistan, waar de verspreiding van het Covid-19-virus alarmerende proporties aanneemt.

 • India
 • Bangladesh
 • Pakistan

COVID-19: Saima en haar gezin in Pakistan worstelen om te overleven 11 mei 2020

Saima zit sinds haar kindertijd in een rolstoel. Ze woont met haar gezin in een sloppenwijk van Karachi, in Pakistan. Door de pandemie en de lockdown is hun dagelijks leven onhoudbaar geworden. 

 • Pakistan

Recht op spelen 13 november 2017

Spelen helpt een kind om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen. Spel helpt kinderen in een moeilijke situatie, zoals in een vluchtelingenkamp, om trauma’s te verwerken. Toch wordt het basisrecht op spelen hen zo vaak ontzegd. Het project Growing Together geeft de meest kwetsbare kinderen de kans om af en toe gewoon kind te zijn. 
 • Bangladesh
 • Pakistan

Ook vluchtelingenkinderen hebben het recht om te spelen 20 november 2016

Spelen is een basisrecht voor alle kinderen, ook voor vluchtelingenkinderen. Daarom steunt de IKEA Foundation het project Growing Together, waarmee Handicap International ontheemde kinderen in Bangladesh, Pakistan en Thailand opnieuw de kans wil bieden om kind te zijn.
 • Bangladesh
 • Pakistan

Aardbeving in Afghanistan en Pakistan 27 oktober 2015

De teams van Handicap International die in Afghanistan en Pakistan aanwezig zijn, houden zich klaar op te treden na de hevige aardbeving die de beide landen trof op maandag 26 oktober 2015 om 10 uur in de ochtend. Enkele uren na de beving werd duidelijk dat er al tientallen doden waren gevallen en honderden gewonden in de buurt van het epicentrum, in een bergachtig gebied die beide landen scheidt. Die aantallen evolueren nog.
 • Afghanistan
 • Pakistan

September - Het verhaal van Aaroo 3 oktober 2012

Aroo woont in een dorpje dat zwaar is getroffen door de overstromingen in september 2010. Twee jaar later denkt hij terug aan de ramp, waarin hij acht van zijn negen kinderen verloor.
 • Pakistan

Noodhulp in Pakistan: de balans 21 juni 2011

Denkt u even terug aan Pakistan, eind juli en begin augustus 2010. Aanhoudende moessonregens richtten er een ware ravage aan. Rivieren traden uit hun bedding en zetten hele regio’s onder water. Het ging om de ergste overstroming sinds 1929. Drie provincies waren getroffen, onder meer Penjab en Sindh, waar veel mensen wonen. Er vielen enorm veel slachtoffers: 20 miljoen. Dat zijn er meer dan na de tsunami in 2004 en meer dan na de aardbeving in Haïti.  100.000 hectare land staan nog steeds onder water.
 • Pakistan

Pakistan, 6 maanden later 17 april 2011

Niemand vergeet de verschrikkelijke beelden van de aardbeving in Kasjmir op 8 oktober 2005. Met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter zaaide die dood en vernieling: men schat het aantal dodelijke slachtoffers op 87.000 en het aantal daklozen op 3,5 miljoen. De internationale gemeenschap was zich lange tijd niet bewust van de omvang van het drama. Gelukkig heeft de hulpverlening zich kunnen organiseren en de hinderpalen kunnen omzeilen zodat de strenge winter geen tweede golf van sterftegevallen veroorzaakte.
 • Pakistan

Pakistan: “Focus op de meest kwetsbare mensen” 27 oktober 2010

Drinkbaar water. Het blijft in Pakistan de grootste behoefte. Daarom gaat Handicap International verder met de waterverdeling. Stilletjes aan focussen we ons meer op de meest kwetsbare personen, zoals mensen met een handicap en kleinere kinderen. Projectleider Stéphane Lobjois getuigt.
 • Pakistan

Terug uit Pakistan: getuigenissen over de ontzettende omvang van de ramp 27 september 2010

"Hulporganisaties hebben ons voedsel gegeven, een tent en een kleine waterpomp zodat we water hebben dat niet vervuild is, maar desondanks ondrinkbaar. We hebben niks om het te koken, en verschillende mensen zijn al ziek. Er zijn veel gevallen van diarree. We hebben nog zakjes ORS (oraal hydratatiemiddel) maar die bewaren we voor de kinderen. Niemand komt naar ons kijken want we wonen te ver en de wegen zijn vernield. We hebben niks voor de heropbouw, het irrigatiesysteem voor onze velden is vernield en we moeten niks verwachten van de twee volgende oogsten. De winter komt eraan en we hebben geen kleren meer."
 • Pakistan