Meteen naar de inhoud

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Channa: De toekomst tegemoet 13 augustus 2018

Channa is acht jaar. Een beetje verlegen in het begin, dan verschijnt er een glimlach op haar gezicht. Maar even vaak neemt een “sérieux” het over. Het leven van dit meisje dat geboren werd met één been, was vooralsnog geen rustige brede stroom.
 • Cambodja

Tirean en Navea: liefde voor het leven 5 juli 2016

In een houten huisje langs de weg in Cambodja wast een vrouw vlijgig kleren in een teil. Een man houdt er een winkeltje open. Zij steunt op haar prothese, hij leunt op zijn kruk. Navea en Tirean overleefden jaren geleden allebei een ongeval met een antipersoonsmijn. Vandaag vormen ze een gelukkig koppel, dat wordt bijgestaan door Handicap International.
 • Cambodja

één prothese en veel moed verder 8 mei 2015

Het huwelijk van haar tante had een feest moeten worden, maar het draaide anders uit voor de driejarige Kanhara: tijdens de festiviteiten werd ze van de weg gemaaid door een vrachtwagen, waardoor ze haar rechterarm en –been verloor. Ze kreeg vijf jaar lang geen speciale verzorging, tot een sociaal werker van Handicap International haar op het spoor kwam. Ze kreeg net haar eerste prothese en bloeit sindsdien weer helemaal open.
 • Cambodja

Cambodja: het gewone leven van een buitengewone familie 24 september 2012

Sophak Phal is een jonge dertiger die met haar man en twee kinderen op dertig kilometer van Kompong Cham, op de route naar Phnom Penh, woont. Het gezin woont in een piepklein huisje, dicht bij een pagode.
 • Cambodja


Het gewone leven van een mijnenslachtoffer 1 december 2011

We zijn in Porh in Cambodja, een dorpje zoals er veel zijn in de provincie Siem Reap. Je vindt er paalwoningen en daken bedekt met palmbladeren, te midden van de rijstvelden. Si Kea woont er met haar familie. Si kea is een jonge vrouw van drieëndertig jaar, wiens verhaal goed aantoont welke moeilijkheden slachtoffers van mijnen ondervinden.
 • Cambodja

Burgerschapsvorming in Cambodja 18 oktober 2011

In 2012 zijn er in Cambodja gemeentelijke verkiezingen en in 2013 volgen er parlementsverkiezingen. De Wet voor de rdBescherming en de Bevoering van de Rechten van Personen met een Handicap is aangenomen in juli 2009. Volgens die wet hebben mensen met een handicap gelijke rechten om deel te nemen aan de verkiezingen in hun land. In 2010 organiseerden we een Project voor Burgerschapsvorming voor Personen met een Handicap.
 • Cambodja

"Ik wilde een nuttig beroep" 18 oktober 2011

In 1982 begon Handicap International met revalidatie-activiteiten in Cambodja. Al bijna twintig jaar lang beheert de organisatie drie van de elf revalidatiecentra van het land. Die centra bieden de talrijke patiënten kwaliteitsvolle diensten aan, of het nu gaat om de productie en het herstel van apparatuur, kinesitherapie, sociale begeleiding of thuisbegeleiding.
 • Cambodja

Handicap International veroordeelt gebruik clustermunitie door Thailand 7 april 2011

 Thailand geeft officieel toe dat het clustermunitie gebruikte tijdens het grensconflict met Cambodja begin februari. “Erg verontrustend”, meent Handicap International. “Het is de eerste keer sinds de conventie tegen clustermunitie van kracht werd, dat ‘het verboden’ wapen ergens ter wereld wordt ingezet.” Handicap International roept beide landen op meteen tot de conventie toe te treden
 • Cambodja

Ty Pisith: Hoeveel levens gered? 4 februari 2009

In de aangename schaduw van een boom blijven Pisith, Phissey en haar mama bijna een halfuur met elkaar praten. Haar hand is een groot wit verband gewikkeld en Phissey vervolgt – weliswaar nog steeds een beetje bang – haar verhaal met de steun van haar mama.
 • Cambodja

Een arm en oog verloren voor enkele centen 7 januari 2009

Vit werkt, zoals de overgrote meerderheid van de Cambodjanen, een flink deel van zijn tijd in de rijstvelden. Op 12 november 2006 liep Nhep Vit dan ook op blote voeten en met kleine stappen door het slib, aan het werk in het gezelschap van zijn broers en zussen.
 • Cambodja

Buy, koehoeder 4 november 2008

Het woord eentonigheid vat wellicht nog het best het verloop van een doorsneedag van jonge veehouders samen. Geen wonder dat de vreemde voorwerpen die jonge koehoeders vonden een gedroomde kans boden om die eentonigheid te doorbreken. Maar de raketbom die Buy en zijn vrienden vonden, doorbrak meer dan de eentonigheid. Ze ruïneerde hun leven. Dankzij een aangepaste prothese kon Buy zijn activiteiten ondertussen weer opnemen. Toch zal hij nooit op dezelfde manier het land kunnen bewerken als de anderen.
 • Cambodja

Sport voor een betere integratie 28 oktober 2008

Al te vaak worden personen met een handicap scheef bekeken, en voelen ze zich uitgesloten, aan de kant geschoven. Dit gebeurt nog meer tijdens de schooltijd, wanneer de handicap een kind treft. Met de organisatie van sportieve activiteiten waaraan zowel valide als invalide kinderen deelnemen, probeert Handicap International dit te veranderen.
 • Cambodja

“Levensgevaar”: een achterhaalde boodschap 16 juni 2008

Het is belangrijk om de landmijnplaag te bestrijden op alle fronten: ontmijning, sensibilisering en slachtofferhulp. Maar om doeltreffend te werken, is ook een goede analyse nodig, kwestie van de resultaten te verbeteren.
 • Cambodja

Een registratiesysteem voor mijnverwondingen 16 juni 2008

Handicap International werkt al jaren mee aan de preventie van ongevallen door mijnen en niet-ontplofte oorlogstuigen in Cambodja. Het gaat meer bepaald om een registratiesysteem voor mijnverwondingen: het zogenaamde Cambodian Mine/UXO Victim Information System (CMVIS).
 • Cambodja