Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Belgische steun maakt het verschil 14 december 2020

Kinshasa telt vandaag de dag een bevolking van ongeveer 12 miljoen mensen, waaronder bijna 300 000 kinderen met een matige tot ernstige beperking. Handicap International heeft er dankzij vooral Belgische steun verschillende projecten uitgerold om de levenskwaliteit van de mensen met een beperking te verbeteren.

 • Democratische Republiek Congo

Project ‘Djama Inasimama’ 2 december 2020

Het project ‘Djama Inasimama’ is gericht op het verbeteren van de revalidatiezorg voor de armste gemeenschappen in Kinshasa. 

 • Democratische Republiek Congo

Trésor, het onzichtbare kind 2 december 2020

Trésor leek jarenlang onzichtbaar. Tot hij opnieuw naar school kon gaan en zijn eerste “stuk ijzer” kreeg van Handicap International. 

 • Democratische Republiek Congo

Hoe een simpele breuk ontaardde in een nachtmerrie 2 december 2020

Raphael woont in Kinshasa, in één van de armste wijken van de Congolese hoofdstad. Zijn ene been is korter dan het andere, een gevolg van zijn aangeboren afwijking. Die beperking bezorgde hem niet veel last, tot hij zes jaar werd.

 • Democratische Republiek Congo

De lijdensweg van Philémon, aangereden door een vrachtwagen 31 juli 2020

November 2019. Goma, hoofdstad van de provincie Noord-Kivu, de regio in de Democratische Republiek Congo die al meer dan 20 jaar verscheurd wordt door conflicten. In een klein salon zitten Véronique en Jean-Pierre Amisi, ouders van 11 kinderen. Op de aarden muur staat een datum aangegeven met krijt: 20 maart 2018.

 • Democratische Republiek Congo

Inclusieve wegenwerken aan de verkeersas van Mpeti-Pinga 17 juli 2020

La Vie is een 18-jarige Congolees met dwerggroei. Dat weerhield hem er niet van om aan de slag te gaan bij ons EMIR-interventieteam en zijn steentje bij te dragen aan de infrastructuurwerken aan de verkeersas van Mpeti-Pinga.

 • Democratische Republiek Congo

Humanitaire luchtbrug verbindt Zaventem met Congo 8 juni 2020

Het voorbije weekend vertrokken drie humanitaire vluchten met in totaal 40 ton noodhulp vanuit België en Frankrijk naar de Democratische Republiek Congo. Er reisden ook 172 humanitaire hulpverleners mee die zullen worden ingezet in de strijd tegen Covid-19. De humanitaire luchtbrug is een mooi staaltje van samenwerking tussen verschillende humanitaire organisaties – waaronder Handicap International - en de Europese Unie.

 • Democratische Republiek Congo
 • België

Héritier, slachtoffer van het geweld in Zuid-Kivu 26 februari 2020

Héritier (23) was kapitein op een vissersboot in Zuid-Kivu, Congo. Op een nacht viel een gewapende groep zijn woning binnen. Héritiers ouders werden in koelen bloede vermoord. Zelf hield hij een armletsel over aan de aanval. Noela, een kinesiste van HI, komt geregeld op bezoek. Samen werken ze aan zijn revalidatie opdat hij zijn arm en hand opnieuw kan gebruiken. Héritier wordt ook begeleid door Olivier, een psycholoog bij wie hij zich op zijn gemak voelt.

 • Democratische Republiek Congo

"Ik ben zo hard als een steen" 28 januari 2020

Kisubizo is een meisje van 10 jaar uit Oost-Congo. Het relaas van haar familie klinkt als een echte tragedie.

 • Democratische Republiek Congo

Food for Peace: Voedselverdeling in Kasaï 29 oktober 2019

Teams van Handicap International (HI) hebben gedurende twee jaar voedselhulp geleverd aan de bevolking van Kasaï in de Democratische Republiek Congo. Tussen 1 augustus 2017 en 31 augustus 2019 verdeelde HI 2 zakken maïsmeel (elk 27 kg), 1 zak bonen, 1 blik olie en 1 zak zout onder 92 549 personen in Demba en Dimbelenge, twee regio's in de provincie Kasaï. 

 • Democratische Republiek Congo

Meer dan 8000 Congolese vluchtelingen in Burundi 30 januari 2018

Sinds 24 januari hebben meer dan 8000 Congolese vluchtelingen de grens overgestoken naar Burundi. Zij ontvluchten de gevechten die het oosten van de Democratische Republiek Congo teisteren.
 • Democratische Republiek Congo
 • Burundi

“De armoede valt niet te ontkennen. De ellende is compleet.” 15 december 2017

De crisis in de provincie Kasaï in de Democratische Republiek Congo houdt al meer dan een jaar aan. Meer dan 2 miljoen mensen zijn erdoor getroffen en de situatie wordt er alleen maar erger op. Bakary Traoré coördineert de verschillende acties van Handicap International (HI) op het terrein. Hij legt de ernst van de situatie uit.
 • Democratische Republiek Congo

“Dagenlang zonder eten, zonder slaap en met schrik voor een aanslag” 23 juni 2017

“Nooit eerder hebben mijn familie en ik een conflictsituatie gekend waarbij de kogels van alle kanten komen.” Ons lokale staflid Sulu Bellarmin getuigt over de ernstige humanitaire crisis die in Kasaï, zijn regio, heerst.
 • Democratische Republiek Congo

Urgentieteam van Handicap International in Kasaï 29 mei 2017

“Meer seksueel geweld tegen vrouwen, rekrutering van kindsoldaten, geen toegang tot revalidatie voor gewonden …” De humanitaire crisis in Kasaï is volgens onze programmadirecteur in de Democratische Republiek Congo vreselijk verontrustend. Handicap International heeft een noodhulpteam uitgestuurd. 
 • Democratische Republiek Congo