Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel” 3 maart 2021

Haar persoonlijke ervaring met een natuurramp berust op een toeval, want ze was net in China toen in mei 2008 een hevige aardbeving de provincie Sichuan opschrikte. Maar Graziella Lippolis heeft als Rehabilitation Manager bij Handicap International België wel het één en ander te vertellen over de consequenties van aardbevingen.

 • China
 • Haïti
 • Nepal

Nepal: Covid-19 vergt flexibiliteit bij kinesisten 9 juli 2020

Het Covid-19-virus houdt ook Nepal in zijn greep. Omdat het cruciaal is om een onderbreking van de zorgverlening te voorkomen, bleef Handicap International ook de voorbije maanden revalidatiezorg verlenen aan de patiënten voor wie dat belangrijk was.

 • Nepal

COVID-19: Nieuwe activiteiten 10 april 2020

De wereldwijde verspreiding van Covid-19 is een feit. Handicap International stuurt haar activiteiten voortdurend bij om kwetsbare personen bescherming te blijven bieden. De nadruk ligt op het sensibiliseren van de bevolking en de hulpverlening te verzekeren, met aandacht voor de psychosociale impact.

 • Togo
 • Bangladesh
 • Nepal
 • Rwanda

Onze impact op lange termijn 24 april 2019

Op 25 april 2015 beefde de aarde in Nepal. Handicap International zou hulp verlenen aan meer dan 19 000 personen die getroffen werden door deze aardbeving. Onze organisatie maakt nog steeds, vier jaar later, het verschil voor de slachtoffers.
 • Nepal

Onverzettelijke moed! 15 juni 2018

25 april 2015. De aarde beeft in Nepal. De 18-jarige Ramesh raakt bedolven onder het puin en verliest zijn beide benen. Dankzij revalidatiesessies en protheses die hij met de steun van Handicap International (HI) kreeg, kan hij vandaag weer stappen en maakt hij zich op voor de Paralympics. De bijzondere weg die hij aflegde, liep niet bepaald van een leien dakje.
 • Nepal

3 jaar later: HI en de slachtoffers nog steeds zij aan zij 30 april 2018

Drie jaar geleden beefde de aarde in Nepal. Meer dan 8000 mensen lieten het leven, meer dan 22 000 anderen raakten gewond. Handicap International (HI), op dat moment ter plaatse, biedt onmiddellijk hulp aan de getroffen personen en zal uiteindelijk meer dan 15 000 mensen bijstaan.
 • Nepal

Ergste overstromingen in 15 jaar in Nepal 21 augustus 2017

Dagen na de hevige overstromingen en modderstromen in Nepal blijft het dodentol oplopen. Huizen en bezittingen zijn vernield. Ook infectieziekten duiken op bij de getroffenen. Hulp voor de overlevenden is nodig.
 • Nepal

Aardbeving Nepal: twee jaar later 25 april 2017

25 april 2015: alle hens aan dek in Nepal, nadat een zware aardbeving het land heeft getroffen. Handicap International is ter plaatste en schiet meteen ter hulp: om levens te redden en blijvende handicaps bij de slachtoffers te vermijden. Ook twee jaar later is onze organisatie er nog voor de overlevenden.
 • Nepal

Onze hulp in Nepal, één jaar na de aardbeving 20 april 2016

Eén jaar na de aardbeving van 25 april 2015 konden duizenden mensen rekenen op hulp van Handicap International. Onze teams werden daarbij gesterkt door hun voorafgaande sensibiliseringswerk rond de gevaren van natuurrampen en konden gebruikmaken van hun expertise op het vlak van de behandeling van slachtoffers van aardbevingen.
 • Nepal

Nepal na de aardbeving: een half jaar hulp 23 oktober 2015

Door een hevige aardbeving in Nepal op 25 april 2015 kwamen meer dan 8.700 personen om het leven en raakten 22.400 mensen gewond. Wat is er in het eerste half jaar gedaan voor de getroffenen? Handicap International zet haar activiteiten op een rijtje.
 • Nepal

Steun voor Nepalezen duurt onverminderd voort 5 augustus 2015

Handicap International blijft hulp bieden aan duizenden burgers in Nepal die in april door hevige aardschokken werden getroffen. Onze teams komen in de eerste plaats tegemoet aan de noden van de meest kwetsbare mensen. Onze steun reikt van revalidatiezorg voor de gewonden tot materiële steun voor de armsten.
 • Nepal

Revalidatie, psychosociale steun en voorbereiding op moesson 26 juni 2015

Bijna twee maanden na de aardbevingen in Nepal blijft hulpverlening in het land noodzakelijk. Onze teams ter plaatse, bestaande uit 19 expats en 100 Nepalese hulpverleners, helpen met revalidatie, psychosociale steun en voorbereidingen op de moesson.
 • Nepal

Twee grote uitdagingen voor noodhulp Nepal 21 mei 2015

De gewonden bijstaan na hun ontslag uit het ziekenhuis en noodhulp krijgen tot bij de mensen in afgelegen gebieden: dat zijn de twee grote uitdagingen voor onze teams in Nepal.
 • Nepal

Teams spelen in op nieuwe situatie in Nepal 13 mei 2015

De teams van Handicap International zijn begonnen met de evaluatie van de noden na de tweede aardbeving in Nepal op 12 mei. Ze voorzien postoperatieve revalidatie van de nieuwe gewonden en opvolging van de gewonden van de eerste aardbeving op 25 april, die uit de ziekenhuizen ontslaan worden.
 • Nepal