Iedereen telt mee

  • De petitie wordt aan Minister De Croo afgegeven

Geen ontwikkeling zonder mensen met een handicap!

Handicap International lanceerde in 2014 de petitie ‘Iedereen telt mee: geen ontwikkeling zonder mensen met een handicap!’. Meer dan 2.000 mensen hebben deze petitie ondertekend. Dankjewel om je stem te laten horen voor een meer inclusief ontwikkelingsbeleid!

In de VN-Millenniumdoelstellingen voor Ontwikkeling 2000-2015 worden immers 800 miljoen mensen vergeten. Onze organisatie wil niet dat bij de herziening van de Milleniumdoelen eind 2015 opnieuw 15% van de wereldbevolking vergeten wordt!

Met deze wens trok een delegatie van Handicap International op 3 december 2014, de internationale dag voor mensen met een handicap, naar onze minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. Gewapend met de petitie “Iedereen telt mee” vroegen we hem om mensen met een handicap op de agenda van de ontwikkelingssamenwerking te zetten. Figuurlijk, maar ook letterlijk: we gaven de minister nog een gepersonaliseerde agenda van Handicap International om enkele belangrijke data over handicaps in te noteren. En het resultaat van ons bezoek? Dat was vruchtbaar, want de minister beloofde onze vraag ter harte te nemen.

Wij danken minister De Croo voor de ontvangst en ook alle vrijwilligers die met hun onovertroffen enthousiasme heel wat mensen hebben warm gemaakt om de petitie te tekenen!

Jou danken we nogmaals hartelijk voor je belangrijke handtekening. Deze sterkt onze actie om iedereen te laten meetellen en komaf te maken met de ongelijkheden waar mensen met een handicap vandaag het slachtoffer van zijn.