Goto main content

Onze activiteiten in België

Solidanza is een dansfeest in het weekend rond 3 december, de internationale dag voor personen met een handicap. Het is een onvergetelijke, kleurrijke ervaring voor iedereen die graag een namiddagje gaat dansen.

Handicap International is een internationale niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor mensen met een handicap en andere kwetsbare personen in het Zuiden. In 1997 kreeg onze organisatie, als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen Landmijnen, de Nobelprijs voor de Vrede.

Scars of War is een meeslepende fototentoonstelling die slachtoffers van niet-ontploft oorlogstuig een gezicht geeft. De tentoonstelling reist rond en kan worden uitgeleend.

Een fatale voetafdruk: een stap van het noodlot, een stap die er één teveel was voor de kinderen, vrouwen en mannen die op hun weg een landmijn of clustermunitie tegenkwamen. Drie Belgische fotografen trokken met Handicap International ter plaatse om kennis te maken met slachtoffers en hun families. Ze deelden hun reisindrukken met het grote publiek via een rondreizende openluchttentoonstelling.

Het project Solidaire Organisaties is een tijdelijk uitwisselingsproject van Handicap International. Dit project startte in 2008 en werd afgesloten eind 2013. Organisaties van en voor mensen met een handicap zijn de spil van dit project. Het is de bedoeling dat deze organisaties in België en in het Zuiden elkaar de hand reiken om te werken rond de rechten van mensen met een handicap. De nadruk binnen dit project ligt op de dialoog, enerzijds tussen organisaties uit verschillende landen, anderzijds tussen organisaties in België.

Er worden uitwisselingen opgezet tussen organisaties in België en in het Zuiden om elkaar wederzijds te versterken.

Workshops worden aangeboden aan de betrokken organisaties om zich te verdiepen in ontwikkelingssamenwerking, processen van interculturele ontmoetingen en handicaps in het Zuiden.

De Belgische organisaties die hebben kennisgemaakt met een partnerorganisatie in het Zuiden, zullen hun ervaringen onderling uitwisselen via een netwerk.

Read more: 

Uitwisselingen

Workshops

Netwerk