Jean Van Wetter nieuwe algemeen directeur van HANDICAP INTERNATIONAL

Jean Van WetterBrussel, 17 augustus 2016 – De humanitaire organisatie HANDICAP INTERNATIONAL heeft Jean Van Wetter benoemd tot nieuwe algemeen directeur van haar Belgische hoofdzetel. Hij neemt de fakkel over van Vincent Slÿpen, die zes jaar aan het hoofd van de organisatie stond. Hij zal werken aan de verdere uitbouw van noodhulp en ontwikkelingsacties van de ngo, die actief is in meer dan 60 landen.

Jean Van Wetter behaalde een masterdiploma in Management Science aan de Solvay Brussels School of Economics and Management en heeft meerdere jaren gewerkt als Management Consultant voor Deloitte Consulting, vooraleer zijn carrière te wijden aan de internationale ontwikkelingssector.

Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het beheer van ontwikkelingsprojecten in Azië en Afrika, waaronder acht jaar voor Handicap International in China en Cambodja. Tot zijn specialisaties behoren handicap, onderwijs, gezondheid en levensonderhoud, evenals de ontwikkeling van de private sector. Hij is betrokken bij meerdere lokale en internationale ontwikkelingsforums en draagt regelmatig bij aan workshops over duurzame ontwikkeling.

Deze vader van drie kinderen, marathonloper en zeilliefhebber heeft als prioritaire doelstelling de positie van Handicap International in het Belgische socio-economische landschap te versterken. Daarnaast wil hij de financiële middelen vanuit private stichtingen en bedrijven diversifiëren en wil hij vooral de ontwikkeling van de ngo naar een sociale onderneming verderzetten, beantwoordend aan de mondiale uitdagingen van vandaag en morgen.

Voorstelling van Handicap International

Handicap International is een belangrijke speler op het vlak van internationale ontwikkeling en ontving in 1997 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet voor slachtoffers van landmijnen. Als internationale niet-gouvernementele organisatie, zet Handicap International zich in voor mensen met een handicap met projecten in een zestigtal landen in het Zuiden. De organisatie helpt handicaps voorkomen, verzorgt mensen met een handicap en begeleidt hen op hun weg naar autonomie en integratie in de samenleving. Daarnaast helpt de organisatie ook kwetsbare mensen in crisissituaties zoals natuurrampen en gewapende conflicten. In 2015 had Handicap International een budget van 149 miljoen euro en waren er 3416 medewerkers voor de organisatie actief op de zetels en op het terrein.

Perscontact:
Diana Vanderheyde – Persverantwoordelijke
Diana.vanderheyde@handicap.be
T : 02/233.01.07 l   M : 0495/89.53.37