Pakistan 12-12: het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties doet een oproep voor giften en het opzetten van acties

20.08.2010 –  De dag na de aankondiging van zijn gezamenlijke actie PAKISTAN 12-12, start het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties zijn activiteiten op en doet een oproep naar het publiek voor giften en het opzetten van acties via de site www.1212.be.

Pakistan 12-12: het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties doet een oproep voor giften en het opzetten van acties Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en UNICEF België – verenigd in het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties – doen een oproep voor het opzetten van acties ten voordele van de overstromingsslachtoffers in Pakistan. In eerste instantie naar het grote publiek dat uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de actie PAKISTAN 12-12, en via het mailadres actie@1212.be fondsenwervingsacties aan te kondigen. Diegenen die zich voor Pakistan willen inzetten, vinden op de site www.1212.be promotie- en informatiemateriaal.

Vervolgens worden eveneens bedrijven, verenigingen en andere organisaties tot actie opgeroepen. De grootwarenhuisketens Delhaize en Colruyt nemen reeds deel aan de actie Pakistan 12-12. Vanaf dit weekend kan u aan de kassa van deze winkels de overstromingsslachtoffers ondersteunen.

Zondag stuurt het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties Mathieu Tallon, één van zijn medewerkers naar Pakistan. Hij zal de activiteiten van de medewerkers van de 5 leden van het Consortium volgen en zal over de vooruitgang berichten. Alle geïnteresseerden en donateurs van de actie PAKISTAN 12-12 zullen de missie van Mathieu Tallon stap voor stap, met tekst en beelden op de site www.1212.be, kunnen volgen. Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties hoopt met de actie PAKISTAN 12-12 5 miljoen euro in te zamelen. De lidorganisaties van het Consortium, die in Pakistan met zo’n 1050 medewerkers op het terrein werken, betreuren het tekort aan fondsen om in de noden van alle slachtoffers te kunnen voorzien. De getroffen bevolking heeft dringend behoefte aan onderdak, zuiver water, toiletten, medische zorg, kleding en voedsel en deze behoeften worden steeds groter. Ter herinnering, het aantal slachtoffers tot nu toe wordt geschat op 15 miljoen, waarvan er 6 miljoen dringend hulp nodig hebben en waaronder 3,5 miljoen kinderen wiens lot op het spel staan.

Giften zijn welkom op het rekeningnummer 000-0000012-12 van PAKISTAN 12-12 of op de site www.1212.be. Vanaf 30€ zijn alle giften fiscaal aftrekbaar.