Scars of War

  •  Scars of War in Ieper
  • Sacrs of War op de markt in Ieper

Scars of War is een meeslepende fototentoonstelling die slachtoffers van niet-ontploft oorlogstuig een gezicht geeft, toen en nu, hier en ver weg.

De tentoonstelling legt de link tussen de actuele conflicten, waar landmijnen en clusterbommen worden gebruikt, overal ter wereld en de impact van niet-ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. De beelden leggen pijnlijke overeenkomsten bloot tussen vroeger en nu. De parallellen op het vlak van wapenproductie, ontmijning, slachtofferhulp en psychologische impact zijn niet te overzien.

Het zijn gerenommeerde Belgische fotografen die via hun lens de littekens van oorlog blootleggen. Gaël Turine en John Vink gingen naar Cambodja, Colombia en Ethiopië. Tim Dirven trok zowel naar Laos als naar de Westhoek voor een reeks pakkende beelden.

Scars of War werd gerealiseerd i.s.m. In Flanders Fields.

Boek nu Scars of War

Scars of War biedt een unieke mogelijkheid om de impact van oorlog op een interessante en integere manier via beeld over te brengen. Boek gratis onze fototentoonstelling voor je school, gemeente of evenement door een mail te sturen naar vrijwilligers@handicap.be. Kies de expo die op je maat gesneden is:

  • Outdoor tentoonstelling bestaande uit 12 sfeervol verlichte kubussen.
  • Indoor tentoonstelling bestaande uit ofwel 16 roll ups (recto gedrukt) ofwel 8 roll ups (recto-verso gedrukt).
SOW op het Koningin Astridplein
do, 12/05/2011 - 16:40

Dit weekend werd Scars of War plechtig geopend in Leopoldsburg. Nog tot 29 mei kan je de openluchttentoonstelling bekijken op het Koningin Astridplein.

expo scars of war in Brussel

Expo Scars of War in het Brusselse Jubelpark

De expo Scars of War van Handicap International is tot 28 juni te zien in de mooie zuilengallerij van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in het Jubelpark in Brussel. De expo maakt deel uit van de fototentoonstelling 'Landmijnen, verraderlijke wapens', waarover je hier meer info vindt.

man bekijkt de expo Scars of War
wo, 23/11/2011 - 12:05

Op het Stationsplein in Halle kan je momenteel Scars of War bezoeken, een openluchttentoonstelling van Handicap International en het In Flanders Fields-museum. De expo loopt nog tot en met 6 december.

Scars of war

Scars of War in Brussel

Scars of War, de rondreizende tentoonstelling van Handicap International en het In Flanders Fields Museum, is tot 30 juni te bezichtigen aan de ingang van het Koninklijk Legermuseum in Brussel. De expo, met foto’s van gerenommeerde fotografen Tim Dirven, Gaël Turine en John Vink, geeft een stem aan slachtoffers van niet-ontploft oorlogstuig in de Westhoek (WOI) en elders in de wereld.

Scars of War in Leopoldsburg
za, 25/06/2011 - 15:59

 Scars of War, de openluchttentoonstelling van Handicap International en In Flanders Fields, is vanaf 10 juli te zien in Brugge. De expo krijgt ook een centrale plaats tijdens het mondiale Feest in ’t Park op 25 juni.

Scars of War in Ieper
za, 20/08/2011 - 15:38

Scars of War, de openluchttentoonstelling van Handicap International en In Flanders Fields, is vanaf 20 augustus te zien in Bokrijk! De tentoonstelling valt op zondag 28 augustus samen met het Wereldfeest, een familiefeest met muziek, animatie en doe-activiteiten voor jong en oud.