Bedhekje

Gilles, die een ernstige mentale en fysieke handicap heeft, slaapt thuis in een aangepast bed waar hij niet uit kan vallen. Op vakantie was veilig slapen echter een probleem. Olivier, zijn papa, maakte daarom zelf een transporteerbaar en aanpasbaar bedhekje.

Gilles slaapt thuis in een bed dat speciaal voor hem werd aangepast, maar ergens anders slapen bezorgde zijn ouders vaak heel wat kopzorgen: “Als we op vakantie gingen, legden we Gilles in een groot bed. We plaatsten het bed tegen de muur en legden onze tassen aan de andere kant om hem zoveel mogelijk te beveiligen, tot mijn vrouw of ik als barrière naast hem gingen liggen”, zegt zijn papa. Gilles had zeer rusteloze nachten, en de ouders sliepen tijdens hun vakantie maar weinig.

Olivier kwam daarom op het idee om een gemakkelijk transporteerbaar bedhekje te maken, dat zowel in de lengte als in de breedte verstelbaar is, zodat het aan elk mogelijk bed kan worden aangepast. Sindsdien vertrekken ze met een gerust hart. Het hele gezin kan nu echt van hun welverdiende rust genieten.

Doe ook mee met Design with a Heart >>