Draagbare speelgoedbox op maat

Speelgoed is vaak niet aangepast aan de behoeften van Kobe. De 11-jarige jongen is een rolstoelgebruiker, kan maar beperkt met zijn armen bewegen en heeft visuele problemen. Ergotherapeute Cindy creëerde daarom een speelgoedbox die volledig op zijn noden en wensen is afgestemd.

Kobe is het 11-jarige zoontje van een vroegere dorps- en klasgenote van Cindy. Mentaal wordt hij geschat op 3 jaar, een leeftijd waarop spelletjes spelen de hoofdbezigheid uitmaakt. Door zijn quadriplegie (verlamming van armen en benen) is Kobe echter sterk beperkt in het aantal spelletjes waarmee hij zich kan uitleven. 

Cindy, een ergotherapeute met houtbewerking als hobby, besloot daarom zelf een aangepaste activiteitenbox te creëren. Ze maakte drie houten spelborden die tegemoetkomen aan de interesses van Kobe: (draai)beweging, treinen en wielen en friemelen. Ze werkte deze borden uit met kleurcontrast omwille van zijn verminderde zicht. Kobe is in staat om hier volledig zelfstandig me te spelen.

De spelborden kunnen bovendien opgeplooid worden tot één handige, draagbare box met een verstelbare riem, die zowel rond de handvaten van de rolstoel past als door de ouders op de schouder gedragen kan worden. Door de gleuf in de bodem past de speelgoedbox netjes over de rand van de rolstoel, waardoor Kobe de box niet per ongeluk kan wegduwen.

Cindy werkte zo veel mogelijk met afvalhout en restmaterialen.