Eierraper

  • Eieren rapen met de 'Eierraper'
  • De 'Eierraper'
  • Ann en johan met de eierraper

Ann heeft een spierziekte en het vraagt haar een hele inspanning om zich te bukken. Daarom heeft haar man een uitvinding bedacht die het makkelijker maakt om eieren te rapen in het kippenhok. Omdat Ann niet zo stabiel is, bestaat het risico ook dat ze de eitjes laat vallen wanneer ze die is gaan halen. Met de eierraper kan Ann nu op een eenvoudige en veilige manier elke dag om eieren gaan.

De eierraper is een zeer eenvoudige uitvinding die bijna helemaal geen geld kost. Zelfs wie twee linkerhanden heeft, kan er één maken. Niet enkel voor mensen met een beperking, maar ook voor oudere mensen die minder mobiel zijn, kan deze uitvindingen zeer nuttig zijn. 

Materiaal en richtlijnen

De eierrraper bestaat slechts uit drie onderdelen: een borstelsteel, een leeg blikje en enkele watjes. Johan gebruikte zelf een oud blik, maar wijst erop dat ook mooiere materialen kunnen gebruikt worden. De borstelsteel wordt aan het lege blikje bevestigd in een hoek van ongeveer 45 graden. In het blikje steekt men enkele watjes zodat er een zachte binnenkant heeft en zodat de eieren niet kunnen breken.

 

Doe mee aan de wedstrijd!

Of ga naar alle uitvindingen van Design with a Heart.