Ergonomische afvalmagneet

Elsa heeft een oog voor naalden, spelden en vijsjes die op de vloer achterblijven. Niet zomaar afval, maar voorwerpen waar je nog wat mee kan doen. Buigen en oprapen is echter niet zo simpel voor haar, en daarom bedacht ze een ergonomische afvalmagneet.

Elsa vond regelmatig kleine voorwerpen zoals naalden en vijzen op de grond en bedacht dat ze met dit "afval" best nog wat bruikbaars kon doen. Omdat op haar leeftijd steeds vooroverbuigen een opgave is, heeft ze een hulpmiddel bedacht waarmee ze dingen van de grond kan oprapen zonder haar tere rug te moeten belasten.

Ze ging aan de slag met een radioantenne van 48 cm (ingeschoven 18 cm), die in vier delen wordt uitgeschoven. Langs één uiteinde plaatste ze een ring van trekstaal, die ze vasthechtte aan de antenne met het voorste deel van een dartspijltje (de pin verving ze door de ring). Op het andere uiteinde plaatste ze een rood dopje als afwerking.

Alles wat door trekstaal wordt aangetrokken en niet al te zwaar weegt, kan ze zo met het grootste gemak van de grond vissen. Ingeschoven gebruikt ze haar afvalmagneet ook op een werktafel.