Goedkope rolstoel uit hout - Bernard Dervaux, Ohey

  • Goedkope rolstoel uit hout

Uiteraard heeft Bernard Dervaux de rolstoel niet uitgevonden. De originaliteit van zijn uitvinding zit in de realisatie van een low cost stoel. Dankzij de keuze van basisgereedschap en -materiaal zou de stoel in eender welk land voor een erg redelijke prijs kunnen worden vervaardigd.

De heer Dervaux legt zo de vinger op een belangrijk punt voor Handicap International: het belang om lokale vaardigheden te ontwikkelen en economische, gemakkelijk beschikbare middelen te gebruiken om langetermijnoplossingen te bieden voor personen met een handicap.

De heer Dervaux is er volledig voor gegaan en heeft zijn idee ook uitgewerkt: hij heeft een heus prototype gemaakt en heeft voor de vervaardiging van zijn stoel zelfs een handleiding opgesteld.

Handicap International heeft al jarenlang ervaring met het aanbod van bewegingshulpmiddelen. Onze teams zullen de uitvinding van de heer Dervaux  onder de loep nemen. De jury van "Kus voor een Klus" bejubelt dan weer de low cost-aanpak, die rekening houdt met mensen die het niet zo gemakkelijk hebben als wij.

3D-plan van de rolstoel

 

houten rolstoel in 3D

Materiaal

Planken van een plankenvloer - Twee fietswielen - Twee kleine wielen - Borstelsteel - Restjes van platstaal - Hout- en metaalschroeven - Lijm
Prijs: € 0 (recuperatiemateriaal)