Handvrije wandelstok

  • twee handvrije wandelstokken

De vriend van Gerard loopt met een wandelstok. Als reisleider wil hij soms zijn beide handen vrij hebben om de bus op te stappen, een stadsplan te tonen … Geïnspireerd door bestaande producten, maakte Gerard een goedkope en onverslijtbare versie van de handvrije wandelstok.

In de handel zijn wandelstokken verkrijgbaar met een lus bovenaan, zodat je ze even om je pols kan doen als je je beide handen nodig hebt. Gerard vond echter enkel lussen uit elastiek, die na een bepaalde tijd uitzetten en niet meer degelijk zijn, of lussen die te kort zijn. Ook de werking van de ‘trusty cane’ of zelfstaande stok is volgens Gerard niet gegarandeerd: de elastiek die de plooibare stok samenhoudt, kan breken of uittrekken, waardoor de stabiliteit van de stok in gevaar komt. Bij de minste windstoot kan de stok trouwens omver worden geblazen.

Gerard gooide het daarom over een andere boeg: hij werkte verder op het systeem van de lus, maar hij koos voor een ketting (37 à 38 cm) in inox in plaats van plastiek. Gerards vriend heeft nu onverslijtbare en goedkope – Gerard spendeerde er welgeteld één euro aan – handvrije wandelstok.